Vegetariska röror och tillbehör

 

 

Prova några matiga, vegetariska tillbehör till våfflorna och gör ett härligt plockbord av goda röror. Här är några förslag du kan prova!

 

Tillbehör

Använd fantasin eller ta vad du har hemma - det mesta är gott på våfflor!

  • Hackad röd eller gul lök, eller gräslök
  • Hackade örter som basilika, oregano och persilja
  • Oliver, gärna kalamata-
  • Riven ost, gärna någon lite starkare
  • Mesost
  • Hackad mozzarella som vänts i lite olivolja med färsk hackad oregano, svartpeppar och salt
  • Fetaost (örtkrydda gärna med lite olivolja, salt, peppar. Kan behöva dra en stund, gärna över natten)
  • Skivade tomater med örtsalt och strimlad basilika
  • Dessertostar som brie, chèvre eller ädelost
     

 

Röror och såser

Ett par olika röror och såser går snabbt att svänga ihop och är ett måste till en våffelbuffé med matiga tillbehör.


 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu