Vaniljvåfflor med kardemumma

Riktiga festvåfflor! Perfekta till efterrätt eller fika. Vispgrädde eller frukt är gott till.

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 3 ägg

Gör så här:

Smält smöret eller margarinet, blanda det med mjölken och låt det svalna.

Knäck äggen och dela gulan från vitan. Häll gulan i mjölken och spara vitan.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

Vispa ner mjölblandningen i mjölkblandningen och ställ smeten svalt i 15 minuter.

Vispa äggvitan hårt och blanda ner den i smeten.

Grädda och servera våfflorna nygräddade.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Tina
29 oktober 2012

Just provat och tyckte att de smakade mest mjöl. La sig som en klump i magen.

Kommentar av Ingela Glansholm
26 mars 2012

Vi tillsatte mer av kardemumma och vanilj och även en del salt innan vi blev helt nöjda med smaken


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu


Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

Moussaka är bekväm mat, lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ett bra alternativ till lasagne. Förutom aubergine, som alltid ingår är det lätt att variera fyllningen. Moussaka med potatis eller moussaka utan? Laga efter smak! Detta är dessutom en rätt som blir minst lika god utan kött som med. Gör vegetarisk moussaka och prova gärna vegetarisk moussaka med potatis. Mättande, gott och lätt – riktigt bekväm helgmat!

 

 helgmenyn.se