Veganvåfflor

Med vetemjöl

Antal personer

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.

 


Kommentar av Sandy
25 augusti 2014

Smakar mjöl. Enbart.

Kommentar av Helena
13 mars 2013

Vi är veganer och gör våra våfflor så här:

100g margarin (smält och svalnat), 4 dl sojamjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt. Rör ihop och grädda! Smakar precis som vanliga våfflor :)

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Goda? Jag tyckte dom smakade som att äta papper. Helt smaklösa.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Jag är vegan samt glutenkänslig och byter ut vattnet mot sojamjölk(mkt godare smak och så får man i sig proteiner) samt teffmjöl/jyttemjöl eller annan glutenfri mjölblandning. Om du tål havre så släng i lite havrekli eller havregryn för en matigare variant.

Kommentar av Martin
25 december 2008

De blev jättegoda, fast i början var det lite jobbigt (jag var för ivrig och hälde i smeten innan järnet var varmt, tror jag ;) ). Tackar så mycket för receptet, jag kommer använda det många gånger!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se