Veganvåfflor

Med vetemjöl

Antal personer

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.

 


Kommentar av Sandy
25 augusti 2014

Smakar mjöl. Enbart.

Kommentar av Helena
13 mars 2013

Vi är veganer och gör våra våfflor så här:

100g margarin (smält och svalnat), 4 dl sojamjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt. Rör ihop och grädda! Smakar precis som vanliga våfflor :)

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Goda? Jag tyckte dom smakade som att äta papper. Helt smaklösa.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Jag är vegan samt glutenkänslig och byter ut vattnet mot sojamjölk(mkt godare smak och så får man i sig proteiner) samt teffmjöl/jyttemjöl eller annan glutenfri mjölblandning. Om du tål havre så släng i lite havrekli eller havregryn för en matigare variant.

Kommentar av Martin
25 december 2008

De blev jättegoda, fast i början var det lite jobbigt (jag var för ivrig och hälde i smeten innan järnet var varmt, tror jag ;) ). Tackar så mycket för receptet, jag kommer använda det många gånger!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se