Veganvåfflor

Med vetemjöl

Antal personer

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.

 


Kommentar av Sandy
25 augusti 2014

Smakar mjöl. Enbart.

Kommentar av Helena
13 mars 2013

Vi är veganer och gör våra våfflor så här:

100g margarin (smält och svalnat), 4 dl sojamjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt. Rör ihop och grädda! Smakar precis som vanliga våfflor :)

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Goda? Jag tyckte dom smakade som att äta papper. Helt smaklösa.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Jag är vegan samt glutenkänslig och byter ut vattnet mot sojamjölk(mkt godare smak och så får man i sig proteiner) samt teffmjöl/jyttemjöl eller annan glutenfri mjölblandning. Om du tål havre så släng i lite havrekli eller havregryn för en matigare variant.

Kommentar av Martin
25 december 2008

De blev jättegoda, fast i början var det lite jobbigt (jag var för ivrig och hälde i smeten innan järnet var varmt, tror jag ;) ). Tackar så mycket för receptet, jag kommer använda det många gånger!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se