Veganvåfflor

Med vetemjöl

Antal personer

Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.

 


Kommentar av Sandy
25 augusti 2014

Smakar mjöl. Enbart.

Kommentar av Helena
13 mars 2013

Vi är veganer och gör våra våfflor så här:

100g margarin (smält och svalnat), 4 dl sojamjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt. Rör ihop och grädda! Smakar precis som vanliga våfflor :)

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Goda? Jag tyckte dom smakade som att äta papper. Helt smaklösa.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Jag är vegan samt glutenkänslig och byter ut vattnet mot sojamjölk(mkt godare smak och så får man i sig proteiner) samt teffmjöl/jyttemjöl eller annan glutenfri mjölblandning. Om du tål havre så släng i lite havrekli eller havregryn för en matigare variant.

Kommentar av Martin
25 december 2008

De blev jättegoda, fast i början var det lite jobbigt (jag var för ivrig och hälde i smeten innan järnet var varmt, tror jag ;) ). Tackar så mycket för receptet, jag kommer använda det många gånger!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se