Söta tillbehör

Vispad grädde och... ja, vad tycker du om? Botanisera bland våra förslag på söta våffeltillbehör.

Sylt med mera

 

Frukt och bär

 

Övriga tillbehör

  • Hemgjord vaniljglass
  • Kolasås
  • Enkel chokladsås
  • Hemgjord chokladsås
  • Syltad ingefära
  • Inlagda päron
  • Lavendelsirap
  • Riven choklad, riv blockchoklad med rivjärn eller osthyvel.
  • Muscovadosocker (lätt raffinerat rårörsocker, där näringsämnena och även den goda smaken bibehållits)
  • Polkagriskross: ta polkagrisspånor och lägg i en plastpåse. Krossa genom att trycka/rulla med kavel eller en flaska över. Eller skär flarn av en polkagrisstång med en potatisskalare!


Kommentar av Ted
17 juli 2011

Strössel och Cocopops! Blir värsta partyvåfflan!

Kommentar av mej
16 april 2011

Mascobao socker? Det har jag adrig hört talas om, menar ni Muskovado socker?

Kommentar av osignerat
23 maj 2009

Honung fungerar alltid. Godast blir det med honung, kanel o banan. Himmelskt gott på pannkakor också, btw.

Kommentar av Annah
25 mars 2009

hur kan du glömma jordgubbsylt?

Kommentar av Mia
24 mars 2009

Det ska antingen vara grädde med sylt, grädde med socker eller en rejäl klick glass på våfflan. Så fantastiskt klassiskt, så fantastiskt gott!

Kommentar av dano
28 februari 2010

tinade björnbär var det jättegott med !

Kommentar av Jojjo
25 mars 2010

Råröda lingon, hallon osv med vispad grädde eller vaniljglass. Mums!

Kommentar av osignerat
2 december 2008

glass! :) det är jätte gott att ha gammal dags vanilj glass till våfflor! och , för att inte nämna, vaniljsås! det är en höjdare!

Kommentar av Bibbi
10 mars 2008

Ett perfekt tillbehör är hasselnötsmassa som finns i bakhyllan i affären. Blir geggigt och gott när det möter den varma våfflan.

Kommentar av Anton
25 mars 2008

Ha Oboy eller annan chokladdryckspulver i grädden för att smaksätta den.

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se

Glutenfria småkakor

Glutenfritt kalas med smaker för alla!

Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av!

glutenfriarecept.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se