Söta tillbehör

Vispad grädde och... ja, vad tycker du om? Botanisera bland våra förslag på söta våffeltillbehör.

Sylt med mera

 

Frukt och bär

 

Övriga tillbehör

  • Hemgjord vaniljglass
  • Kolasås
  • Enkel chokladsås
  • Hemgjord chokladsås
  • Syltad ingefära
  • Inlagda päron
  • Lavendelsirap
  • Riven choklad, riv blockchoklad med rivjärn eller osthyvel.
  • Muscovadosocker (lätt raffinerat rårörsocker, där näringsämnena och även den goda smaken bibehållits)
  • Polkagriskross: ta polkagrisspånor och lägg i en plastpåse. Krossa genom att trycka/rulla med kavel eller en flaska över. Eller skär flarn av en polkagrisstång med en potatisskalare!


Kommentar av Ted
17 juli 2011

Strössel och Cocopops! Blir värsta partyvåfflan!

Kommentar av mej
16 april 2011

Mascobao socker? Det har jag adrig hört talas om, menar ni Muskovado socker?

Kommentar av osignerat
23 maj 2009

Honung fungerar alltid. Godast blir det med honung, kanel o banan. Himmelskt gott på pannkakor också, btw.

Kommentar av Annah
25 mars 2009

hur kan du glömma jordgubbsylt?

Kommentar av Mia
24 mars 2009

Det ska antingen vara grädde med sylt, grädde med socker eller en rejäl klick glass på våfflan. Så fantastiskt klassiskt, så fantastiskt gott!

Kommentar av dano
28 februari 2010

tinade björnbär var det jättegott med !

Kommentar av Jojjo
25 mars 2010

Råröda lingon, hallon osv med vispad grädde eller vaniljglass. Mums!

Kommentar av osignerat
2 december 2008

glass! :) det är jätte gott att ha gammal dags vanilj glass till våfflor! och , för att inte nämna, vaniljsås! det är en höjdare!

Kommentar av Bibbi
10 mars 2008

Ett perfekt tillbehör är hasselnötsmassa som finns i bakhyllan i affären. Blir geggigt och gott när det möter den varma våfflan.

Kommentar av Anton
25 mars 2008

Ha Oboy eller annan chokladdryckspulver i grädden för att smaksätta den.

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se