Söta tillbehör

Vispad grädde och... ja, vad tycker du om? Botanisera bland våra förslag på söta våffeltillbehör.

Sylt med mera

 

Frukt och bär

 

Övriga tillbehör

  • Hemgjord vaniljglass
  • Kolasås
  • Enkel chokladsås
  • Hemgjord chokladsås
  • Syltad ingefära
  • Inlagda päron
  • Lavendelsirap
  • Riven choklad, riv blockchoklad med rivjärn eller osthyvel.
  • Muscovadosocker (lätt raffinerat rårörsocker, där näringsämnena och även den goda smaken bibehållits)
  • Polkagriskross: ta polkagrisspånor och lägg i en plastpåse. Krossa genom att trycka/rulla med kavel eller en flaska över. Eller skär flarn av en polkagrisstång med en potatisskalare!


Kommentar av Ted
17 juli 2011

Strössel och Cocopops! Blir värsta partyvåfflan!

Kommentar av mej
16 april 2011

Mascobao socker? Det har jag adrig hört talas om, menar ni Muskovado socker?

Kommentar av osignerat
23 maj 2009

Honung fungerar alltid. Godast blir det med honung, kanel o banan. Himmelskt gott på pannkakor också, btw.

Kommentar av Annah
25 mars 2009

hur kan du glömma jordgubbsylt?

Kommentar av Mia
24 mars 2009

Det ska antingen vara grädde med sylt, grädde med socker eller en rejäl klick glass på våfflan. Så fantastiskt klassiskt, så fantastiskt gott!

Kommentar av dano
28 februari 2010

tinade björnbär var det jättegott med !

Kommentar av Jojjo
25 mars 2010

Råröda lingon, hallon osv med vispad grädde eller vaniljglass. Mums!

Kommentar av osignerat
2 december 2008

glass! :) det är jätte gott att ha gammal dags vanilj glass till våfflor! och , för att inte nämna, vaniljsås! det är en höjdare!

Kommentar av Bibbi
10 mars 2008

Ett perfekt tillbehör är hasselnötsmassa som finns i bakhyllan i affären. Blir geggigt och gott när det möter den varma våfflan.

Kommentar av Anton
25 mars 2008

Ha Oboy eller annan chokladdryckspulver i grädden för att smaksätta den.

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se

Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

hembakatbrod.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu