Söta tillbehör

Vispad grädde och... ja, vad tycker du om? Botanisera bland våra förslag på söta våffeltillbehör.

Sylt med mera

 

Frukt och bär

 

Övriga tillbehör

  • Hemgjord vaniljglass
  • Kolasås
  • Enkel chokladsås
  • Hemgjord chokladsås
  • Syltad ingefära
  • Inlagda päron
  • Lavendelsirap
  • Riven choklad, riv blockchoklad med rivjärn eller osthyvel.
  • Muscovadosocker (lätt raffinerat rårörsocker, där näringsämnena och även den goda smaken bibehållits)
  • Polkagriskross: ta polkagrisspånor och lägg i en plastpåse. Krossa genom att trycka/rulla med kavel eller en flaska över. Eller skär flarn av en polkagrisstång med en potatisskalare!


Kommentar av Ted
17 juli 2011

Strössel och Cocopops! Blir värsta partyvåfflan!

Kommentar av mej
16 april 2011

Mascobao socker? Det har jag adrig hört talas om, menar ni Muskovado socker?

Kommentar av osignerat
23 maj 2009

Honung fungerar alltid. Godast blir det med honung, kanel o banan. Himmelskt gott på pannkakor också, btw.

Kommentar av Annah
25 mars 2009

hur kan du glömma jordgubbsylt?

Kommentar av Mia
24 mars 2009

Det ska antingen vara grädde med sylt, grädde med socker eller en rejäl klick glass på våfflan. Så fantastiskt klassiskt, så fantastiskt gott!

Kommentar av dano
28 februari 2010

tinade björnbär var det jättegott med !

Kommentar av Jojjo
25 mars 2010

Råröda lingon, hallon osv med vispad grädde eller vaniljglass. Mums!

Kommentar av osignerat
2 december 2008

glass! :) det är jätte gott att ha gammal dags vanilj glass till våfflor! och , för att inte nämna, vaniljsås! det är en höjdare!

Kommentar av Bibbi
10 mars 2008

Ett perfekt tillbehör är hasselnötsmassa som finns i bakhyllan i affären. Blir geggigt och gott när det möter den varma våfflan.

Kommentar av Anton
25 mars 2008

Ha Oboy eller annan chokladdryckspulver i grädden för att smaksätta den.

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se