Söta tillbehör

Vispad grädde och... ja, vad tycker du om? Botanisera bland våra förslag på söta våffeltillbehör.

Sylt med mera

 

Frukt och bär

 

Övriga tillbehör

  • Hemgjord vaniljglass
  • Kolasås
  • Enkel chokladsås
  • Hemgjord chokladsås
  • Syltad ingefära
  • Inlagda päron
  • Lavendelsirap
  • Riven choklad, riv blockchoklad med rivjärn eller osthyvel.
  • Muscovadosocker (lätt raffinerat rårörsocker, där näringsämnena och även den goda smaken bibehållits)
  • Polkagriskross: ta polkagrisspånor och lägg i en plastpåse. Krossa genom att trycka/rulla med kavel eller en flaska över. Eller skär flarn av en polkagrisstång med en potatisskalare!


Kommentar av Ted
17 juli 2011

Strössel och Cocopops! Blir värsta partyvåfflan!

Kommentar av mej
16 april 2011

Mascobao socker? Det har jag adrig hört talas om, menar ni Muskovado socker?

Kommentar av osignerat
23 maj 2009

Honung fungerar alltid. Godast blir det med honung, kanel o banan. Himmelskt gott på pannkakor också, btw.

Kommentar av Annah
25 mars 2009

hur kan du glömma jordgubbsylt?

Kommentar av Mia
24 mars 2009

Det ska antingen vara grädde med sylt, grädde med socker eller en rejäl klick glass på våfflan. Så fantastiskt klassiskt, så fantastiskt gott!

Kommentar av dano
28 februari 2010

tinade björnbär var det jättegott med !

Kommentar av Jojjo
25 mars 2010

Råröda lingon, hallon osv med vispad grädde eller vaniljglass. Mums!

Kommentar av osignerat
2 december 2008

glass! :) det är jätte gott att ha gammal dags vanilj glass till våfflor! och , för att inte nämna, vaniljsås! det är en höjdare!

Kommentar av Bibbi
10 mars 2008

Ett perfekt tillbehör är hasselnötsmassa som finns i bakhyllan i affären. Blir geggigt och gott när det möter den varma våfflan.

Kommentar av Anton
25 mars 2008

Ha Oboy eller annan chokladdryckspulver i grädden för att smaksätta den.

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se

Scones

Fika om 15 minuter

Lyxigt nybakat på några minuter? Scones är alltid rätt svar!

scones.se


Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

Det är någonting speciellt med hembakat bröd. Doften som sprider sig i köket och känslan av enkel lyx när man slår sig ner vid frukostbordet med en hel korg nybakta frukostbullar.
Ska det vara grovt eller fint? Välj dina favoriter efter smak! Klassiska scones går allra fortast och är mångas favorit. Andra vill ha lite tuggmostånd som mättar och väljer rågbullar med linfrön – både nyttigt och gott! Eller gör saftiga morotsbullar och lyxiga honungsbullar med aprikoser.
Klassiska frallor med det rätta fraset passar alltid till en långfrukost, precis som mjuka tekakor. Själva vill vi ha mjuka grahamsbullar – ett bra sätt att vakna lagom nyttig och garanterat gott!

 frukostbullar.se