Matiga våfflor med örter

Antal personer

Våfflor

Du behöver:

  • 1 dl hackade färska örter som dill,
    gräslök, basilika och dragon
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret, örter, salt och vitlök. Låt stå och svälla en liten stund. Grädda.

 


Kommentar av Wille
29 september 2010

Vitlöken och basilikan passade perfekt ihop med toppingen. Rökt skinka, stark ost, rödlök och gräddfil. Enkel mat med ändå så gott!

Kommentar av Helena
31 mars 2008

Basilikavåfflor med fetaost blev en succé då vi hade fransksvenska gäster i fredags. Tack för inspirationen!

Kommentar av Jon o Helena
28 mars 2008

Då ger vi väl det ett försök nere i Malmö också.

Kommentar av Ebba i Jönköping
24 mars 2008

Läckert recept! Det kan jag tipsa om!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

bakatårta.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost.

 kokasylt.se