Matiga våfflor med örter

Antal personer

Våfflor

Du behöver:

  • 1 dl hackade färska örter som dill,
    gräslök, basilika och dragon
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret, örter, salt och vitlök. Låt stå och svälla en liten stund. Grädda.

 


Kommentar av Wille
29 september 2010

Vitlöken och basilikan passade perfekt ihop med toppingen. Rökt skinka, stark ost, rödlök och gräddfil. Enkel mat med ändå så gott!

Kommentar av Helena
31 mars 2008

Basilikavåfflor med fetaost blev en succé då vi hade fransksvenska gäster i fredags. Tack för inspirationen!

Kommentar av Jon o Helena
28 mars 2008

Då ger vi väl det ett försök nere i Malmö också.

Kommentar av Ebba i Jönköping
24 mars 2008

Läckert recept! Det kan jag tipsa om!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se

Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

kladdkakor.se


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se