Matiga våfflor med ädelost

Antal personer

Du behöver:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 200 g ädelost
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ev. 1 dl hackade färska örter som basilika, bladpersilja, timjan
  • salt + nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk smör eller olja till stekning

Gör så här:

Vispa smör och ägg till skum. Smula ner osten och vispa vidare tills det blivit en jämn smet. Rör ner vetemjölet och sedan mjölken. Blanda slutligen ner de hackade örterna, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla en liten stund. Grädda.

 


Kommentar av Lena
2 mars 2011

Super goda!!!! vi åt dem tillsammans med löjrom och räkor. Mums!!!!! ( de är godast när dem är lite kalla)

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se