Goda och matiga våffeltillbehör

 

Variera dina våfflor mera! Skapa en helt ny rätt med annorlunda och läckra tillbehör. Prova tipsen och recepten nedan, servera med en enkel grönsallad.

Servera dina våfflor med...

  • räkor
  • lax, gravad eller rökt, hackad eller strimlad
  • kaviar, svart eller röd
  • hackad parmaskinka
  • ölkorv eller annan kryddstark korv, skivad eller hackad

 

Eller prova en smakrik röra till våfflan...

Crème fraiche- eller yoghurtgrund:

Blanda samman 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt. Salta och peppra efter smak.

Blanda i något av följande:

Skinka: 100 g hackad skinka, gärna parmaskinka, men det går bra med rökt vanlig skinka också. 1 msk hackad basilika.

Lax: 100 g lax, finstrimlad. 5 syltlökar eller 2 schalottenlökar, finhackade.

 


Kommentar av Peo
25 mars 2017

Serverar våfflor med mjukost ;)

Kommentar av Hanna
25 mars 2012

hackad rödlök, röd stenbitsrom och gräddfil är grejer!

Svar av Helene L
25 mars 2012

Precis det ska jag ha i dag, Hoppas det är gott har aldrig ätit detta till våfflor.

Kommentar av TM
10 mars 2012

.. och om man är vegetarian, då? :(

Redaktionens kommentar
Hej! Visst finns det tillbehör för dig som är vegetarian - ta en titt på fliken Vegetariska tillbehör: http://www.vafflor.se/vegetariska-tips
Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Lägg bitar med knaperstekt bacon och riven ost på ena halvan av våfflan när den precis blivit färdiggräddad. Vik andra halvan över och grädda lite till tills osten smält.

Supergott

Kommentar av blabla
5 april 2009

jag brukar bre på hemmagjort vitlökssmör, sen klicka över gräddfil och slutligen toppa med hackad rödlök och caviar !

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!

Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!

Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.

Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!

 scones.se