Goda och matiga våffeltillbehör

 

Variera dina våfflor mera! Skapa en helt ny rätt med annorlunda och läckra tillbehör. Prova tipsen och recepten nedan, servera med en enkel grönsallad.

Servera dina våfflor med...

  • räkor
  • lax, gravad eller rökt, hackad eller strimlad
  • kaviar, svart eller röd
  • hackad parmaskinka
  • ölkorv eller annan kryddstark korv, skivad eller hackad

 

Eller prova en smakrik röra till våfflan...

Crème fraiche- eller yoghurtgrund:

Blanda samman 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt. Salta och peppra efter smak.

Blanda i något av följande:

Skinka: 100 g hackad skinka, gärna parmaskinka, men det går bra med rökt vanlig skinka också. 1 msk hackad basilika.

Lax: 100 g lax, finstrimlad. 5 syltlökar eller 2 schalottenlökar, finhackade.

 


Kommentar av Peo
25 mars 2017

Serverar våfflor med mjukost ;)

Kommentar av Hanna
25 mars 2012

hackad rödlök, röd stenbitsrom och gräddfil är grejer!

Svar av Helene L
25 mars 2012

Precis det ska jag ha i dag, Hoppas det är gott har aldrig ätit detta till våfflor.

Kommentar av TM
10 mars 2012

.. och om man är vegetarian, då? :(

Redaktionens kommentar
Hej! Visst finns det tillbehör för dig som är vegetarian - ta en titt på fliken Vegetariska tillbehör: http://www.vafflor.se/vegetariska-tips
Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Lägg bitar med knaperstekt bacon och riven ost på ena halvan av våfflan när den precis blivit färdiggräddad. Vik andra halvan över och grädda lite till tills osten smält.

Supergott

Kommentar av blabla
5 april 2009

jag brukar bre på hemmagjort vitlökssmör, sen klicka över gräddfil och slutligen toppa med hackad rödlök och caviar !

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se


Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

Crêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt!

 pannkakor.se