Goda och matiga våffeltillbehör

 

Variera dina våfflor mera! Skapa en helt ny rätt med annorlunda och läckra tillbehör. Prova tipsen och recepten nedan, servera med en enkel grönsallad.

Servera dina våfflor med...

  • räkor
  • lax, gravad eller rökt, hackad eller strimlad
  • kaviar, svart eller röd
  • hackad parmaskinka
  • ölkorv eller annan kryddstark korv, skivad eller hackad

 

Eller prova en smakrik röra till våfflan...

Crème fraiche- eller yoghurtgrund:

Blanda samman 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt. Salta och peppra efter smak.

Blanda i något av följande:

Skinka: 100 g hackad skinka, gärna parmaskinka, men det går bra med rökt vanlig skinka också. 1 msk hackad basilika.

Lax: 100 g lax, finstrimlad. 5 syltlökar eller 2 schalottenlökar, finhackade.

 


Kommentar av Peo
25 mars 2017

Serverar våfflor med mjukost ;)

Kommentar av Hanna
25 mars 2012

hackad rödlök, röd stenbitsrom och gräddfil är grejer!

Svar av Helene L
25 mars 2012

Precis det ska jag ha i dag, Hoppas det är gott har aldrig ätit detta till våfflor.

Kommentar av TM
10 mars 2012

.. och om man är vegetarian, då? :(

Redaktionens kommentar
Hej! Visst finns det tillbehör för dig som är vegetarian - ta en titt på fliken Vegetariska tillbehör: http://www.vafflor.se/vegetariska-tips
Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Lägg bitar med knaperstekt bacon och riven ost på ena halvan av våfflan när den precis blivit färdiggräddad. Vik andra halvan över och grädda lite till tills osten smält.

Supergott

Kommentar av blabla
5 april 2009

jag brukar bre på hemmagjort vitlökssmör, sen klicka över gräddfil och slutligen toppa med hackad rödlök och caviar !

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pannkakor

Tortillas

Pannkakor är bra middagsmat! Gör egna tortillas!

pannkakor.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu


Småkakor

Knapriga småkakor

Småkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt!

Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning!
Vi tröttnar aldrig på chokladskorpor eller mandelskorpor till kaffet. Eller russinkakor, perfekta med sin mjuka smak, gärna ett recept med solrosfrön och russin i samma kaka.
Chokladbröd i all ära men chocolate chip cookies med rostade, krossade kakaobönor, cacao nibs, är minst lika gott! Och har man svårt att hålla sig till småkakorna kan brownies fyllda med mandel och romrussin aldrig vara fel. Massor med smak och mycket knaprigt i fyllningen!

 smakakor.se