Matiga havrevåfflor

Goda och mättande våfflor med kryddig smak och skinka eller korv i smeten.

8- 10 våfflor

Du behöver:

  • 4 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 80 g rökt skinka eller kryddig korv
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 krm basilika
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda samman mjöl och havregryn i en bunke, tillsätt bakpulver, salt och kryddor. Fintärna skinkan. Vispa mjölk och ägg och blanda ner oljan. Vispa eller mixa i mjöl- och kryddblandningen. Rör ner skinkan.

Låt nu smeten stå och svälla minst 15 minuter innan den gräddas.

Servera med färska tomater och gärna parmesanost.


Kommentar av grius
30 januari 2014

Ni som vill ha havrevåffla(som dessutom är helt mjölkfri) borde testa "mitt" recept

2,5dl mixad havre, alt havremjöl.

3st ägg.

5dl Oatly havremjölk.

1dl vatten.

1st hel banan/valfritt) blir dock super gott så testa.

1/2 Tsk salt.

Mixa banan och mjölk och vispa sedan ihop alla ingredienser. Stek i tex Carlsham mjölkfritt alt solrosolja, oljan funkar hur bra som helst.

Den här våfflan går att kasta frisby med om man steker på för länge. Fastare och krispigare recept har jag aldrig fått till. Går även att steka som pannkaka men blir då inte alls lika bra som i våffeljärn.

Kommentar av osignerat
4 februari 2013

Gott! Gjorde enligt receptet, men la till lite extra salt. Lite lätt-crème fraîche och körsbärstomater till.

Kommentar av JJ
1 januari 2012

PROVA INTE DENNA!

Helt värdelös recept! Våfflorna fastnar hur mycket fett man än tar och håller inte alls ihop.

Kommentar av osignerat
15 juli 2011

Ta mer vatten för att få ut smeten i laggen. Extra salt skadar inte, inte heller lite spenat. De var goda!




Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kaffedrinkar

Höj värmen!

Höj temperaturen med en värmande kaffedrink!

kaffedrinkar.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se


Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

Det finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara...

 halloweenrecept.se