Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Lotta för tipset! Har du också ett bra våffelrecept att dela med dig av? Gör som Lotta och skicka in ditt eget recept!

Laktosfria frasvåfflor

Antal personer

Du behöver

  • 1 pkt havregrädde (2 1/2 dl)
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl kallt vatten
  • 25 g smält laktosfritt smör
  • 1 krm salt

Gör så här

Vispa grädden luftig med elvisp, ca 1-2 minuter.
Vispa ned mjölet blandat med bakpulver, och fortsätt sedan med vattnet och det smälta smöret samt saltet.
Grädda i våffeljärn med lite matfett i laggen till varje våffla.
Ät med laktosfri vispgrädde och chokladsås! Mums!!
Eller en klassiker, jordgubbssylt!

 


Kommentar av Pernilla
15 mars 2013

Ungefär hu många våfflor blir det av denna smeten?

Redaktionens kommentar
Eftersom det här är ett läsarrecept har vi inget exakt antal, men läs under Antal personer i menyn till vänster för en fingervisning.
Kommentar av AO
24 mars 2011

Vill man vara helt vegetabilisk, så kan man alltid servera dessa godingarna med: http://www.gogreen.se/produkter/mj%C3%B6lkfritt-mejeri/matlagning/visp blandat med vaniljsocker. För alla oss som inte ens tål det laktosfria sortimentet =)

Kommentar av Susanné Majas mamma
28 december 2010

Superbra recept, mycket frasiga!!

Kommentar av rrrrr
6 februari 2010

bra att ni har laktosfria inte många hemsidor som har det!

Kommentar av Tess
9 april 2010

Jättegott!! Bra att det finns recept för laktosintoleranta :)

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se


Småkakor

Knapriga småkakor

Småkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt!

Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning!
Vi tröttnar aldrig på chokladskorpor eller mandelskorpor till kaffet. Eller russinkakor, perfekta med sin mjuka smak, gärna ett recept med solrosfrön och russin i samma kaka.
Chokladbröd i all ära men chocolate chip cookies med rostade, krossade kakaobönor, cacao nibs, är minst lika gott! Och har man svårt att hålla sig till småkakorna kan brownies fyllda med mandel och romrussin aldrig vara fel. Massor med smak och mycket knaprigt i fyllningen!

 smakakor.se