Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Lotta för tipset! Har du också ett bra våffelrecept att dela med dig av? Gör som Lotta och skicka in ditt eget recept!

Laktosfria frasvåfflor

Antal personer

Du behöver

  • 1 pkt havregrädde (2 1/2 dl)
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl kallt vatten
  • 25 g smält laktosfritt smör
  • 1 krm salt

Gör så här

Vispa grädden luftig med elvisp, ca 1-2 minuter.
Vispa ned mjölet blandat med bakpulver, och fortsätt sedan med vattnet och det smälta smöret samt saltet.
Grädda i våffeljärn med lite matfett i laggen till varje våffla.
Ät med laktosfri vispgrädde och chokladsås! Mums!!
Eller en klassiker, jordgubbssylt!

 


Kommentar av Pernilla
15 mars 2013

Ungefär hu många våfflor blir det av denna smeten?

Redaktionens kommentar
Eftersom det här är ett läsarrecept har vi inget exakt antal, men läs under Antal personer i menyn till vänster för en fingervisning.
Kommentar av AO
24 mars 2011

Vill man vara helt vegetabilisk, så kan man alltid servera dessa godingarna med: http://www.gogreen.se/produkter/mj%C3%B6lkfritt-mejeri/matlagning/visp blandat med vaniljsocker. För alla oss som inte ens tål det laktosfria sortimentet =)

Kommentar av Susanné Majas mamma
28 december 2010

Superbra recept, mycket frasiga!!

Kommentar av rrrrr
6 februari 2010

bra att ni har laktosfria inte många hemsidor som har det!

Kommentar av Tess
9 april 2010

Jättegott!! Bra att det finns recept för laktosintoleranta :)

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se