Laktosfria våfflor

Fria från gluten, mjölk och soja

Antal personer

Du behöver:

  • 3 dl Maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk sojafri matolja
  • 3 ägg

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och matolja. Rör ner äggen och låt smeten svälla under 10 minuter. Grädda.

 


Kommentar av Kopojkarna i Reftele
21 mars 2013

Ätna med gott resultat med slagen grädde (40%) såklart och Hjortronsylt, ett par dagar innan Maria bebådelsedag...;-))

Kommentar av J
22 mars 2012

Inte så fritt från gluten då va!

Redaktionens kommentar
Nej, där var vi lite för snabba att svara. En del glutenintoleranta tål den mindre mängd gluten som finns i havremjölk, men självklart ska snarare sojamjölk rekommenderas som alternativ!
Kommentar av Lina
19 augusti 2009

Är det inte bara att byta ut mjölken i glutenfria våffor mot soja eller havremjölk? Vatten blir ju lite tråkigt?

Redaktionens kommentar
Havremjölk brukar gå fint!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se