Laktosfria våfflor

Fria från gluten, mjölk och soja

Antal personer

Du behöver:

  • 3 dl Maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk sojafri matolja
  • 3 ägg

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och matolja. Rör ner äggen och låt smeten svälla under 10 minuter. Grädda.

 


Kommentar av Kopojkarna i Reftele
21 mars 2013

Ätna med gott resultat med slagen grädde (40%) såklart och Hjortronsylt, ett par dagar innan Maria bebådelsedag...;-))

Kommentar av J
22 mars 2012

Inte så fritt från gluten då va!

Redaktionens kommentar
Nej, där var vi lite för snabba att svara. En del glutenintoleranta tål den mindre mängd gluten som finns i havremjölk, men självklart ska snarare sojamjölk rekommenderas som alternativ!
Kommentar av Lina
19 augusti 2009

Är det inte bara att byta ut mjölken i glutenfria våffor mot soja eller havremjölk? Vatten blir ju lite tråkigt?

Redaktionens kommentar
Havremjölk brukar gå fint!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se