Laktosfria våfflor

Fria från gluten, mjölk och soja

Antal personer

Du behöver:

  • 3 dl Maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk sojafri matolja
  • 3 ägg

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och matolja. Rör ner äggen och låt smeten svälla under 10 minuter. Grädda.

 


Kommentar av Kopojkarna i Reftele
21 mars 2013

Ätna med gott resultat med slagen grädde (40%) såklart och Hjortronsylt, ett par dagar innan Maria bebådelsedag...;-))

Kommentar av J
22 mars 2012

Inte så fritt från gluten då va!

Redaktionens kommentar
Nej, där var vi lite för snabba att svara. En del glutenintoleranta tål den mindre mängd gluten som finns i havremjölk, men självklart ska snarare sojamjölk rekommenderas som alternativ!
Kommentar av Lina
19 augusti 2009

Är det inte bara att byta ut mjölken i glutenfria våffor mot soja eller havremjölk? Vatten blir ju lite tråkigt?

Redaktionens kommentar
Havremjölk brukar gå fint!

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se