Hallonvåfflor

Söta och goda efterrättsvåfflor!

Antal personer

Du behöver:

  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk hallonsylt eller 1 1/2 dl frysta hallon
  • 2 msk socker ( om du inte väljer sylt)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk matolja

Gör så här:

10-12 våfflor

Blanda alla torrvarorna i en bunke. Vispa samman mjölk och ägg. Rör ner sylten (om du inte använder frysta bär).

Vispa ner torrvarorna och oljan i mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner de frysta hallonen (om du inte använder sylt).

Låt gärna smeten stå svalt 15-20 minuter innan du gräddar våfflorna.

Servera med sylt, frukt eller bär och grädde eller chokladglass.

 


 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

Den populära cheesecaken finns i mängder av varianter. Här i Sverige är det vanligast med cream cheese, typ Philadelphiaost i fyllningen.

Smaksätter gör vi med vanilj, choklad, eller frukt och bär.

Och vad kan passa bättre än en lättbakad cheesecake med saft och bär i receptet!

 cheesecake.nu