Glutenfria våfflor

Antal personer

Med glutenfri mix

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2,5 dl glutenfri mix (t.ex. Finax)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulvret. Skilj gulan från vitan. Vispa samman gulorna och hälften av mjölken. Rör ner mjölblandningen.Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Henriko
13 juli 2014

Grymma!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Missnöjd
20 juni 2014

Smakar ju ingen ting helt smaklösa våfflor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E
22 februari 2014

Hur många våfflor blir det av receptet?

Kommentar av Jeanette
25 mars 2013

Jisses vilka goda våfflor! Tacksam för receptet, som är de godaste godaste vi smakat :)

Kommentar av mamma mu
20 mars 2013

sonen fyller år den 25:e väfflor serveras enligt tradition. Trots att bara sonen är gluten intollerant serveras glutenfria till samtliga gäster eftersom vi inte kan använda smet med mjöl i våffeljärnet. Alla tycker att våfflorna smakar toppen !!

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Fantastiska våfflor! vi lade dock till ett ägg och tog hälften grovt mjöl för lite matigare våfflor :-) och bytte mjölken till solhavre! supergoda och jättefrasiga våfflor blev det

Kommentar av isabelle och emma
4 november 2009

Första våfflan lyckad! Inte så ofta det händer. Väntar på en mysig glutenfri middag med nära vän. Mjukisbyxor, våfflor och något bra på tv! Kvällen är räddad.

Tillbaka till matlagningen!

Kommentar av osignerat
24 mars 2009

hej det var underbart gott, smaka som vanliga vofflor från en tjej på 11 år

Kommentar av nils
5 maj 2010

goda:)

Kommentar av Amanda
21 juli 2010

välldigt enkelt recept kan defenitift rekomendera andra gluten intolleranser att göra på detta recept

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se