Glutenfria våfflor

Antal personer

Med glutenfri mix

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2,5 dl glutenfri mix (t.ex. Finax)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulvret. Skilj gulan från vitan. Vispa samman gulorna och hälften av mjölken. Rör ner mjölblandningen.Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Henriko
13 juli 2014

Grymma!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Missnöjd
20 juni 2014

Smakar ju ingen ting helt smaklösa våfflor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E
22 februari 2014

Hur många våfflor blir det av receptet?

Kommentar av Jeanette
25 mars 2013

Jisses vilka goda våfflor! Tacksam för receptet, som är de godaste godaste vi smakat :)

Kommentar av mamma mu
20 mars 2013

sonen fyller år den 25:e väfflor serveras enligt tradition. Trots att bara sonen är gluten intollerant serveras glutenfria till samtliga gäster eftersom vi inte kan använda smet med mjöl i våffeljärnet. Alla tycker att våfflorna smakar toppen !!

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Fantastiska våfflor! vi lade dock till ett ägg och tog hälften grovt mjöl för lite matigare våfflor :-) och bytte mjölken till solhavre! supergoda och jättefrasiga våfflor blev det

Kommentar av isabelle och emma
4 november 2009

Första våfflan lyckad! Inte så ofta det händer. Väntar på en mysig glutenfri middag med nära vän. Mjukisbyxor, våfflor och något bra på tv! Kvällen är räddad.

Tillbaka till matlagningen!

Kommentar av osignerat
24 mars 2009

hej det var underbart gott, smaka som vanliga vofflor från en tjej på 11 år

Kommentar av nils
5 maj 2010

goda:)

Kommentar av Amanda
21 juli 2010

välldigt enkelt recept kan defenitift rekomendera andra gluten intolleranser att göra på detta recept

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se

Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

hembakatbrod.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se