Glutenfria våfflor

Antal personer

Med glutenfri mix

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2,5 dl glutenfri mix (t.ex. Finax)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulvret. Skilj gulan från vitan. Vispa samman gulorna och hälften av mjölken. Rör ner mjölblandningen.Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Henriko
13 juli 2014

Grymma!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Missnöjd
20 juni 2014

Smakar ju ingen ting helt smaklösa våfflor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E
22 februari 2014

Hur många våfflor blir det av receptet?

Kommentar av Jeanette
25 mars 2013

Jisses vilka goda våfflor! Tacksam för receptet, som är de godaste godaste vi smakat :)

Kommentar av mamma mu
20 mars 2013

sonen fyller år den 25:e väfflor serveras enligt tradition. Trots att bara sonen är gluten intollerant serveras glutenfria till samtliga gäster eftersom vi inte kan använda smet med mjöl i våffeljärnet. Alla tycker att våfflorna smakar toppen !!

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Fantastiska våfflor! vi lade dock till ett ägg och tog hälften grovt mjöl för lite matigare våfflor :-) och bytte mjölken till solhavre! supergoda och jättefrasiga våfflor blev det

Kommentar av isabelle och emma
4 november 2009

Första våfflan lyckad! Inte så ofta det händer. Väntar på en mysig glutenfri middag med nära vän. Mjukisbyxor, våfflor och något bra på tv! Kvällen är räddad.

Tillbaka till matlagningen!

Kommentar av osignerat
24 mars 2009

hej det var underbart gott, smaka som vanliga vofflor från en tjej på 11 år

Kommentar av nils
5 maj 2010

goda:)

Kommentar av Amanda
21 juli 2010

välldigt enkelt recept kan defenitift rekomendera andra gluten intolleranser att göra på detta recept

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Alla hjärtans dag

Kärlek från köket

Det finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om!

bakakaka.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Fredagsmys

Äntligen fredagstacos!

Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.

Fredagsmys är ett måste för att varva ner efter veckan. En tacokväll med hemgjord bönsalsa, egen tacokrydda och god köttfärssås räcker utmärkt.

Varma quesadillas eller enchiladas är snabbt ordnade och med vitlökssås eller en god guacamole till är vi nära fredagsmysets himmelrike.

Vill du höja ribban ännu en bit? Allra godast blir det förstås med hembakade tortillas! 

 tacorecept.nu