Glutenfria våfflor

Antal personer

Med glutenfri mix

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2,5 dl glutenfri mix (t.ex. Finax)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulvret. Skilj gulan från vitan. Vispa samman gulorna och hälften av mjölken. Rör ner mjölblandningen.Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Henriko
13 juli 2014

Grymma!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Missnöjd
20 juni 2014

Smakar ju ingen ting helt smaklösa våfflor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E
22 februari 2014

Hur många våfflor blir det av receptet?

Kommentar av Jeanette
25 mars 2013

Jisses vilka goda våfflor! Tacksam för receptet, som är de godaste godaste vi smakat :)

Kommentar av mamma mu
20 mars 2013

sonen fyller år den 25:e väfflor serveras enligt tradition. Trots att bara sonen är gluten intollerant serveras glutenfria till samtliga gäster eftersom vi inte kan använda smet med mjöl i våffeljärnet. Alla tycker att våfflorna smakar toppen !!

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Fantastiska våfflor! vi lade dock till ett ägg och tog hälften grovt mjöl för lite matigare våfflor :-) och bytte mjölken till solhavre! supergoda och jättefrasiga våfflor blev det

Kommentar av isabelle och emma
4 november 2009

Första våfflan lyckad! Inte så ofta det händer. Väntar på en mysig glutenfri middag med nära vän. Mjukisbyxor, våfflor och något bra på tv! Kvällen är räddad.

Tillbaka till matlagningen!

Kommentar av osignerat
24 mars 2009

hej det var underbart gott, smaka som vanliga vofflor från en tjej på 11 år

Kommentar av nils
5 maj 2010

goda:)

Kommentar av Amanda
21 juli 2010

välldigt enkelt recept kan defenitift rekomendera andra gluten intolleranser att göra på detta recept

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

frukostbullar.se


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se