Glutenfria våfflor

Antal personer

Med glutenfri mix

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2,5 dl glutenfri mix (t.ex. Finax)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda mjölet med bakpulvret. Skilj gulan från vitan. Vispa samman gulorna och hälften av mjölken. Rör ner mjölblandningen.Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Henriko
13 juli 2014

Grymma!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Missnöjd
20 juni 2014

Smakar ju ingen ting helt smaklösa våfflor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E
22 februari 2014

Hur många våfflor blir det av receptet?

Kommentar av Jeanette
25 mars 2013

Jisses vilka goda våfflor! Tacksam för receptet, som är de godaste godaste vi smakat :)

Kommentar av mamma mu
20 mars 2013

sonen fyller år den 25:e väfflor serveras enligt tradition. Trots att bara sonen är gluten intollerant serveras glutenfria till samtliga gäster eftersom vi inte kan använda smet med mjöl i våffeljärnet. Alla tycker att våfflorna smakar toppen !!

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Fantastiska våfflor! vi lade dock till ett ägg och tog hälften grovt mjöl för lite matigare våfflor :-) och bytte mjölken till solhavre! supergoda och jättefrasiga våfflor blev det

Kommentar av isabelle och emma
4 november 2009

Första våfflan lyckad! Inte så ofta det händer. Väntar på en mysig glutenfri middag med nära vän. Mjukisbyxor, våfflor och något bra på tv! Kvällen är räddad.

Tillbaka till matlagningen!

Kommentar av osignerat
24 mars 2009

hej det var underbart gott, smaka som vanliga vofflor från en tjej på 11 år

Kommentar av nils
5 maj 2010

goda:)

Kommentar av Amanda
21 juli 2010

välldigt enkelt recept kan defenitift rekomendera andra gluten intolleranser att göra på detta recept

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se


Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

Att låta middagen sakta koka samman i ugnen medan man själv dukar är en bra början på en god kväll. Bekvämt, tidseffektivt men framförallt gott!
Variera potatisgratängen med en god broccoligratäng och du har ett tillbehör som passar många rätter. Laga gratäng med svamp och paprika – god till fisk och vegetariska ugnsrätter. En gratäng med kyckling och chèvre är mättande och passar som huvudrätt, gärna med kokta grönsaker och en sallad. Eller gör en lyxig potatisgratäng med lax – lättlagat men riktigt gott!

 gratäng.se