Glutenfria våfflor

Det här recepten räcker till cirka 5 våfflor. Fler tips finns här.

Med maizenamjöl

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Tips! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Louis
23 mars 2015

Steka välling så tunn blev smeten , allt rann ur järnet

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mats
7 mars 2015

Överväg majsmjöl istället för majsstärkelse!

Kommentar av osignerat
23 mars 2014

Varför står det Glutenfria våfflor med maizenamjöl och i receptet står majsstärkelse????

Redaktionens kommentar
Det är kanske lite otydligt men det är två namn på samma sak - det är stärkels som ofta kallas för maizena eller maizenamjöl.
Kommentar av osignerat
24 mars 2012

det var inte så bra det smakade beskt

Kommentar av En som provat
4 maj 2011

Jättegoda frasiga, nästan krispiga våfflor! Grundreceptet ger neutrala/lite salta våfflor som passar bra som matvåfflor eller med söta tillbehör. Andra gången jag testade ville jag ha en dessertvåffla så då hivade jag i en knapp deciliter socker och några skedar kakao, mycket lyckat! Då hade jag ingen mjölk hemma men det gick minst lika bra med vatten.

På mitt våffeljärn blir det minst 10 våfflor på en sats.

Kommentar av Ida
20 april 2011

kan man ta glutenfrimix istället för maizena?

blir det godare?

Svar av Namn/signatur
2 augusti 2011

ja dt blir det verkligen pröva! du akn också häll i lite kaviar så smakar det himmelskt! (om du gillar kaviar så att säga)

Kommentar av Bittan
27 mars 2011

Prövade detta recept oc tycker att det var fantastiskt gott. Bytte ut mjölken mot grädde och vatten för det finns en i familjen med problem med laktos och då blir det minimalt med laktos.

Kommentar av Jenny Persson
15 mars 2010

Gott som tusan!!

Kommentar av våffel-loverrrr
21 maj 2009

goda? öhh... hel-torra....

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra! Smorde du järnet?
Svar av Ingbritt
15 mars 2010

Kom du ihåg att ha i smör i våfflorna? De kan ju bli lite torra annars.

Svar av Lisa Andersson
15 mars 2010

Men gud! Du måste glömt smöret mina blev helt perfekta. Fast det säger ju mer om mig kanske.

Svar av Mita
26 mars 2011

Det står ingenting om smör i receptet. Menar du majsoljan? Tänkte försäkra mig innan jag provar.

Kommentar av Daniella
26 mars 2009

De var jättegoda:) Yummie!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se