Glutenfria våfflor

Det här recepten räcker till cirka 5 våfflor. Fler tips finns här.

Med maizenamjöl

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Tips! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Louis
23 mars 2015

Steka välling så tunn blev smeten , allt rann ur järnet

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mats
7 mars 2015

Överväg majsmjöl istället för majsstärkelse!

Kommentar av osignerat
23 mars 2014

Varför står det Glutenfria våfflor med maizenamjöl och i receptet står majsstärkelse????

Redaktionens kommentar
Det är kanske lite otydligt men det är två namn på samma sak - det är stärkels som ofta kallas för maizena eller maizenamjöl.
Kommentar av osignerat
24 mars 2012

det var inte så bra det smakade beskt

Kommentar av En som provat
4 maj 2011

Jättegoda frasiga, nästan krispiga våfflor! Grundreceptet ger neutrala/lite salta våfflor som passar bra som matvåfflor eller med söta tillbehör. Andra gången jag testade ville jag ha en dessertvåffla så då hivade jag i en knapp deciliter socker och några skedar kakao, mycket lyckat! Då hade jag ingen mjölk hemma men det gick minst lika bra med vatten.

På mitt våffeljärn blir det minst 10 våfflor på en sats.

Kommentar av Ida
20 april 2011

kan man ta glutenfrimix istället för maizena?

blir det godare?

Svar av Namn/signatur
2 augusti 2011

ja dt blir det verkligen pröva! du akn också häll i lite kaviar så smakar det himmelskt! (om du gillar kaviar så att säga)

Kommentar av Bittan
27 mars 2011

Prövade detta recept oc tycker att det var fantastiskt gott. Bytte ut mjölken mot grädde och vatten för det finns en i familjen med problem med laktos och då blir det minimalt med laktos.

Kommentar av Jenny Persson
15 mars 2010

Gott som tusan!!

Kommentar av våffel-loverrrr
21 maj 2009

goda? öhh... hel-torra....

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra! Smorde du järnet?
Svar av Ingbritt
15 mars 2010

Kom du ihåg att ha i smör i våfflorna? De kan ju bli lite torra annars.

Svar av Lisa Andersson
15 mars 2010

Men gud! Du måste glömt smöret mina blev helt perfekta. Fast det säger ju mer om mig kanske.

Svar av Mita
26 mars 2011

Det står ingenting om smör i receptet. Menar du majsoljan? Tänkte försäkra mig innan jag provar.

Kommentar av Daniella
26 mars 2009

De var jättegoda:) Yummie!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra.
I äppelbullar med russin utgår du från hela äpplen och gör ett gott äppelhack som du fyller snäckorna med. Vill du hellre baka på äppelmos är äppelbullar gjorda som små knyten ett lätt och gott recept. Kanske på sin plats med en varning – de går åt väldigt fort…

 bakabullar.se