Glutenfria våfflor

Det här recepten räcker till cirka 5 våfflor. Fler tips finns här.

Med maizenamjöl

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Tips! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
28 juli 2016

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Louis
23 mars 2015

Steka välling så tunn blev smeten , allt rann ur järnet

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mats
7 mars 2015

Överväg majsmjöl istället för majsstärkelse!

Kommentar av osignerat
23 mars 2014

Varför står det Glutenfria våfflor med maizenamjöl och i receptet står majsstärkelse????

Redaktionens kommentar
Det är kanske lite otydligt men det är två namn på samma sak - det är stärkels som ofta kallas för maizena eller maizenamjöl.
Kommentar av osignerat
24 mars 2012

det var inte så bra det smakade beskt

Kommentar av En som provat
4 maj 2011

Jättegoda frasiga, nästan krispiga våfflor! Grundreceptet ger neutrala/lite salta våfflor som passar bra som matvåfflor eller med söta tillbehör. Andra gången jag testade ville jag ha en dessertvåffla så då hivade jag i en knapp deciliter socker och några skedar kakao, mycket lyckat! Då hade jag ingen mjölk hemma men det gick minst lika bra med vatten.

På mitt våffeljärn blir det minst 10 våfflor på en sats.

Kommentar av Ida
20 april 2011

kan man ta glutenfrimix istället för maizena?

blir det godare?

Svar av Namn/signatur
2 augusti 2011

ja dt blir det verkligen pröva! du akn också häll i lite kaviar så smakar det himmelskt! (om du gillar kaviar så att säga)

Kommentar av Bittan
27 mars 2011

Prövade detta recept oc tycker att det var fantastiskt gott. Bytte ut mjölken mot grädde och vatten för det finns en i familjen med problem med laktos och då blir det minimalt med laktos.

Kommentar av Jenny Persson
15 mars 2010

Gott som tusan!!

Kommentar av våffel-loverrrr
21 maj 2009

goda? öhh... hel-torra....

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra! Smorde du järnet?
Svar av Ingbritt
15 mars 2010

Kom du ihåg att ha i smör i våfflorna? De kan ju bli lite torra annars.

Svar av Lisa Andersson
15 mars 2010

Men gud! Du måste glömt smöret mina blev helt perfekta. Fast det säger ju mer om mig kanske.

Svar av Mita
26 mars 2011

Det står ingenting om smör i receptet. Menar du majsoljan? Tänkte försäkra mig innan jag provar.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com


Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

Med dressing kan du förvandla den enklaste isbergssallad till en smakupplevelse. Några få ingredienser räcker för att vispa ihop exempelvis en dressing med vitlökssting. Om du föredrar krämig yoghurt framför olja och vinäger kanske en dressing med dijonsenap och citron i fransk stil är något för dig. Klassiska smaker eller nya kombinationer? Prova dig fram och hitta din favorit!

 dressingrecept.se