Glutenfria våfflor

Det här recepten räcker till cirka 5 våfflor. Fler tips finns här.

Med maizenamjöl

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Tips! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
28 juli 2016

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Louis
23 mars 2015

Steka välling så tunn blev smeten , allt rann ur järnet

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mats
7 mars 2015

Överväg majsmjöl istället för majsstärkelse!

Kommentar av osignerat
23 mars 2014

Varför står det Glutenfria våfflor med maizenamjöl och i receptet står majsstärkelse????

Redaktionens kommentar
Det är kanske lite otydligt men det är två namn på samma sak - det är stärkels som ofta kallas för maizena eller maizenamjöl.
Kommentar av osignerat
24 mars 2012

det var inte så bra det smakade beskt

Kommentar av En som provat
4 maj 2011

Jättegoda frasiga, nästan krispiga våfflor! Grundreceptet ger neutrala/lite salta våfflor som passar bra som matvåfflor eller med söta tillbehör. Andra gången jag testade ville jag ha en dessertvåffla så då hivade jag i en knapp deciliter socker och några skedar kakao, mycket lyckat! Då hade jag ingen mjölk hemma men det gick minst lika bra med vatten.

På mitt våffeljärn blir det minst 10 våfflor på en sats.

Kommentar av Ida
20 april 2011

kan man ta glutenfrimix istället för maizena?

blir det godare?

Svar av Namn/signatur
2 augusti 2011

ja dt blir det verkligen pröva! du akn också häll i lite kaviar så smakar det himmelskt! (om du gillar kaviar så att säga)

Kommentar av Bittan
27 mars 2011

Prövade detta recept oc tycker att det var fantastiskt gott. Bytte ut mjölken mot grädde och vatten för det finns en i familjen med problem med laktos och då blir det minimalt med laktos.

Kommentar av Jenny Persson
15 mars 2010

Gott som tusan!!

Kommentar av våffel-loverrrr
21 maj 2009

goda? öhh... hel-torra....

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra! Smorde du järnet?
Svar av Ingbritt
15 mars 2010

Kom du ihåg att ha i smör i våfflorna? De kan ju bli lite torra annars.

Svar av Lisa Andersson
15 mars 2010

Men gud! Du måste glömt smöret mina blev helt perfekta. Fast det säger ju mer om mig kanske.

Svar av Mita
26 mars 2011

Det står ingenting om smör i receptet. Menar du majsoljan? Tänkte försäkra mig innan jag provar.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se