Glutenfria våfflor - Våfflor

Glutenfria våfflor

Det här recepten räcker till cirka 5 våfflor. Fler tips finns här.

Med maizenamjöl

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Tips! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Kommentar av osignerat
23 mars 2014

Varför står det Glutenfria våfflor med maizenamjöl och i receptet står majsstärkelse????

Redaktionens kommentar
Det är kanske lite otydligt men det är två namn på samma sak - det är stärkels som ofta kallas för maizena eller maizenamjöl.
Kommentar av osignerat
24 mars 2012

det var inte så bra det smakade beskt

Kommentar av En som provat
4 maj 2011

Jättegoda frasiga, nästan krispiga våfflor! Grundreceptet ger neutrala/lite salta våfflor som passar bra som matvåfflor eller med söta tillbehör. Andra gången jag testade ville jag ha en dessertvåffla så då hivade jag i en knapp deciliter socker och några skedar kakao, mycket lyckat! Då hade jag ingen mjölk hemma men det gick minst lika bra med vatten.

På mitt våffeljärn blir det minst 10 våfflor på en sats.

Kommentar av Ida
20 april 2011

kan man ta glutenfrimix istället för maizena?

blir det godare?

Svar av Namn/signatur
2 augusti 2011

ja dt blir det verkligen pröva! du akn också häll i lite kaviar så smakar det himmelskt! (om du gillar kaviar så att säga)

Kommentar av Bittan
27 mars 2011

Prövade detta recept oc tycker att det var fantastiskt gott. Bytte ut mjölken mot grädde och vatten för det finns en i familjen med problem med laktos och då blir det minimalt med laktos.

Kommentar av Jenny Persson
15 mars 2010

Gott som tusan!!

Kommentar av våffel-loverrrr
21 maj 2009

goda? öhh... hel-torra....

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra! Smorde du järnet?
Svar av Ingbritt
15 mars 2010

Kom du ihåg att ha i smör i våfflorna? De kan ju bli lite torra annars.

Svar av Lisa Andersson
15 mars 2010

Men gud! Du måste glömt smöret mina blev helt perfekta. Fast det säger ju mer om mig kanske.

Svar av Mita
26 mars 2011

Det står ingenting om smör i receptet. Menar du majsoljan? Tänkte försäkra mig innan jag provar.

Kommentar av Daniella
26 mars 2009

De var jättegoda:) Yummie!

Kommentar av Barbro
25 mars 2010

har inte provat en...

men ska göra det nu.. :D<3

Kommentar av Therese
25 mars 2010

Vi älskar också dessa. Dock tål vi inte mjölk så har vatten istället. Sen har vi milda culinesse istället för olja, blir så mycket godare smak då. Dock tar vi bara 2 dl majsstärkelse och 1,5 dl vatten. Det räcker i alla fall till 8 st våfflor. Så jag vet inte hur det här receptet bara ska bli "cirka 5", första gången jag gjorde gjorde vi enligt receptet, vi fick nog lätt 15 våfflor på det.....men som sagt, grymt bra smak :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se