Våfflor

Frasvåfflor utan grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket)
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 155 g smör

 

Gör så här:

Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet.Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda.

 

 


Kommentar av osignerat
21 april 2011

Inte så bra.... DEN ÄR JÄTTEBRA!

Kommentar av Pedagog på fritids
31 mars 2011

Jobbar på fritids o vi skulle gemensamt göra våfflor till ca 60 barn... Hittade detta recept o trots att jag aldrig gjort på jäst förr provade jag. Jag o 2 kollegor 12dubblade receptet men lyckades räkna fel på jästen...1hel jäst(!!!) för mkt blev det :) Det jäste fint kan man säga ;) men åhh vad goda de blev m glass till, enligt ungarna och resten av personalen! Rekomenderar receptet även för mångdubbling men räkna rätt på jästen ni va1

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Superbra recept!! De behåll till och med fastheten dagen efter! Helt otroloigt!!!

Kommentar av Fritten Nissen Sjörövarn
25 mars 2011

NomNomNooomm va gott de vaa!

Kommentar av osignerat
19 september 2009

syndigt goda och frasiga tack wronk

Kommentar av Frida
22 augusti 2009

Mumma!

Kommentar av osignerat
8 december 2009

jätte goda

Kommentar av osignerat
8 december 2009

det var bra ,tack!

Kommentar av Lena
30 december 2009

Det blev gott och frasigt. Enkelt att blanda till (jag körde med torrjäst).

Kommentar av billy
25 mars 2009

totalt får dom här våfflorna fem av fem toasters! kanonkul!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se


Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde!
Har du 20 minuter på dej kan du trolla fram både klassisk kladdkaka, kladdkaka med choklad, kladdkaka med nötter eller bakad i långpanna för att räckta till många.
Eller så gillar du som vi lakrits och bakar en god lakritskladdkaka! Bjud på en enkel lakrits-kladdkaka eller en kladdkaka med lakrits och choklad. Allra godas just nu tycker vi vårt nya recept på lakritskladdkaka i rutor är. Servera med vispad grädde för en perfekt fika eller efterrätt!

 kladdkakor.se