Våfflor

Frasvåfflor utan grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket)
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 155 g smör

 

Gör så här:

Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet.Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda.

 

 


Kommentar av osignerat
21 april 2011

Inte så bra.... DEN ÄR JÄTTEBRA!

Kommentar av Pedagog på fritids
31 mars 2011

Jobbar på fritids o vi skulle gemensamt göra våfflor till ca 60 barn... Hittade detta recept o trots att jag aldrig gjort på jäst förr provade jag. Jag o 2 kollegor 12dubblade receptet men lyckades räkna fel på jästen...1hel jäst(!!!) för mkt blev det :) Det jäste fint kan man säga ;) men åhh vad goda de blev m glass till, enligt ungarna och resten av personalen! Rekomenderar receptet även för mångdubbling men räkna rätt på jästen ni va1

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Superbra recept!! De behåll till och med fastheten dagen efter! Helt otroloigt!!!

Kommentar av Fritten Nissen Sjörövarn
25 mars 2011

NomNomNooomm va gott de vaa!

Kommentar av osignerat
19 september 2009

syndigt goda och frasiga tack wronk

Kommentar av Frida
22 augusti 2009

Mumma!

Kommentar av osignerat
8 december 2009

jätte goda

Kommentar av osignerat
8 december 2009

det var bra ,tack!

Kommentar av Lena
30 december 2009

Det blev gott och frasigt. Enkelt att blanda till (jag körde med torrjäst).

Kommentar av billy
25 mars 2009

totalt får dom här våfflorna fem av fem toasters! kanonkul!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

Vem behöver inte lite extra värme när det snöblandade regnet piskar mot rutan? Baka en omgång goda, hembakade pitabröd och gör en läcker middag!

Pitabröden är lätta att lyckas med och det är alltid lika kul att se hur det "blåser upp sig" i ugnen!

Fyll med din favoritfyllning. Grönsaker, sallader, köttfärs, ostar, oliver, bönor och vitlöksås... Kanske auberginedipp eller kikärtor? Som alltid är det bara fantasin som är gränsen. Gränslöst god helg önskar pepparochsalt!

 hembakatbrod.se