Våfflor

Frasvåfflor utan grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket)
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 155 g smör

 

Gör så här:

Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet.Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda.

 

 


Kommentar av osignerat
21 april 2011

Inte så bra.... DEN ÄR JÄTTEBRA!

Kommentar av Pedagog på fritids
31 mars 2011

Jobbar på fritids o vi skulle gemensamt göra våfflor till ca 60 barn... Hittade detta recept o trots att jag aldrig gjort på jäst förr provade jag. Jag o 2 kollegor 12dubblade receptet men lyckades räkna fel på jästen...1hel jäst(!!!) för mkt blev det :) Det jäste fint kan man säga ;) men åhh vad goda de blev m glass till, enligt ungarna och resten av personalen! Rekomenderar receptet även för mångdubbling men räkna rätt på jästen ni va1

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Superbra recept!! De behåll till och med fastheten dagen efter! Helt otroloigt!!!

Kommentar av Fritten Nissen Sjörövarn
25 mars 2011

NomNomNooomm va gott de vaa!

Kommentar av osignerat
19 september 2009

syndigt goda och frasiga tack wronk

Kommentar av Frida
22 augusti 2009

Mumma!

Kommentar av osignerat
8 december 2009

jätte goda

Kommentar av osignerat
8 december 2009

det var bra ,tack!

Kommentar av Lena
30 december 2009

Det blev gott och frasigt. Enkelt att blanda till (jag körde med torrjäst).

Kommentar av billy
25 mars 2009

totalt får dom här våfflorna fem av fem toasters! kanonkul!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

bakatårta.se

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu


Pastapytt

Lättlagad svamplyx

Fullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling!

Vi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla!

 pastarecept.nu