Våfflor

Frasvåfflor utan grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket)
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 155 g smör

 

Gör så här:

Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet.Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda.

 

 


Kommentar av osignerat
21 april 2011

Inte så bra.... DEN ÄR JÄTTEBRA!

Kommentar av Pedagog på fritids
31 mars 2011

Jobbar på fritids o vi skulle gemensamt göra våfflor till ca 60 barn... Hittade detta recept o trots att jag aldrig gjort på jäst förr provade jag. Jag o 2 kollegor 12dubblade receptet men lyckades räkna fel på jästen...1hel jäst(!!!) för mkt blev det :) Det jäste fint kan man säga ;) men åhh vad goda de blev m glass till, enligt ungarna och resten av personalen! Rekomenderar receptet även för mångdubbling men räkna rätt på jästen ni va1

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Superbra recept!! De behåll till och med fastheten dagen efter! Helt otroloigt!!!

Kommentar av Fritten Nissen Sjörövarn
25 mars 2011

NomNomNooomm va gott de vaa!

Kommentar av osignerat
19 september 2009

syndigt goda och frasiga tack wronk

Kommentar av Frida
22 augusti 2009

Mumma!

Kommentar av osignerat
8 december 2009

jätte goda

Kommentar av osignerat
8 december 2009

det var bra ,tack!

Kommentar av Lena
30 december 2009

Det blev gott och frasigt. Enkelt att blanda till (jag körde med torrjäst).

Kommentar av billy
25 mars 2009

totalt får dom här våfflorna fem av fem toasters! kanonkul!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se


Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

Tillbaka på jobbet eller i skolan efter sommaren? På många ställen är dagens fikapaus ett självklart inslag i arbetsdagen. Eller har ni veckofika för hela avdelningen? Oavsett vilket så kan hembakat fikabröd lyfta vilken mulen dag som helst!

Klassiska kanelbullar, härliga vaniljbullar eller en enkel sockerkaka kan aldrig vara fel till kaffet. Eller var för inte prova ett nytt recept på kladdkakemuffins, som alternativ till den vanliga kladdkakan?

Mera fika åt folket!

 kladdkakor.se