Våfflor

Frasvåfflor utan grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket)
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 155 g smör

 

Gör så här:

Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet.Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda.

 

 


Kommentar av osignerat
21 april 2011

Inte så bra.... DEN ÄR JÄTTEBRA!

Kommentar av Pedagog på fritids
31 mars 2011

Jobbar på fritids o vi skulle gemensamt göra våfflor till ca 60 barn... Hittade detta recept o trots att jag aldrig gjort på jäst förr provade jag. Jag o 2 kollegor 12dubblade receptet men lyckades räkna fel på jästen...1hel jäst(!!!) för mkt blev det :) Det jäste fint kan man säga ;) men åhh vad goda de blev m glass till, enligt ungarna och resten av personalen! Rekomenderar receptet även för mångdubbling men räkna rätt på jästen ni va1

Kommentar av osignerat
25 mars 2011

Superbra recept!! De behåll till och med fastheten dagen efter! Helt otroloigt!!!

Kommentar av Fritten Nissen Sjörövarn
25 mars 2011

NomNomNooomm va gott de vaa!

Kommentar av osignerat
19 september 2009

syndigt goda och frasiga tack wronk

Kommentar av Frida
22 augusti 2009

Mumma!

Kommentar av osignerat
8 december 2009

jätte goda

Kommentar av osignerat
8 december 2009

det var bra ,tack!

Kommentar av Lena
30 december 2009

Det blev gott och frasigt. Enkelt att blanda till (jag körde med torrjäst).

Kommentar av billy
25 mars 2009

totalt får dom här våfflorna fem av fem toasters! kanonkul!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

När pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk

 bakapizza.se