Majsvåfflor

Goda och frasiga våfflor som passar utmärkt både med söta och matiga tillbehör!

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

 

Gör så här:

Räcker till 10-12 våfflor.

Vispa samman mjölk och ägg.

Blanda torrvarorna i en bunke och vispa ner dem i smeten. Vispa till en slät smet och vispa sedan ner oljan.

Låt våffelsmeten så och svälla 15-20 minuter i kyl innan du gräddar våfflorna.

 


Kommentar av Lars Eriksson Arvika
25 mars 2010

Min mamma gjorde våfflir väldigt frasiga, hon använde vichyvatten i smeten.

Kommentar av viktor elm
29 mars 2010

riktigt goda

Kommentar av jolina
6 maj 2010

går de att göra våfflor gluten fria OCH ägg fria? har gluten allergi och sonen ägg allergi vill helst inte stå göra två olika i två olika järn?

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com