Dinkelvåfflor

Våfflor

Dinkel, även kallat spelt, är en gammal vetesort som innehåller mer protein än vanligt vete. Det binder även mer vatten än vanligt vete och ger oftast en mildare känsla i magen än vanligt vete. Prova, så får du själv se!

Antal personer

Du behöver:

  • 2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 60 g smör
  • 2 ägg

Gör så här:

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.

 


Kommentar av Kajsa Kavat
28 mars 2013

Riktigt bra recept. Bytte direkt ut mitt gamla recept mot detta. Bytt bytt, kommer aldrig mer igen. :-)

Kommentar av osignerat
19 april 2011

Så man ska separera gulorna från vitan? Måste man göra detta?

Svar av Anders
7 maj 2011

Ja, det är alltid bra att separera gulor och vitor för att få fluffigare bakverk. I franska sockerkakor brukar man göra det också...

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Anv dinkelfullkorn istället för siktat dinkelmjöl, men då måste man vispa ordentligt och likaså svälla det en stund först. Mkt smarrig. Till det tog vi vaniljkräm och blåbärsylt, går lika bra med hjortronsylt. Tusen supergod! Pröva det vet ja...

Kommentar av Jill
25 mars 2011

Har helt slutat med vetemjöl och använder bara dinkel. Har fått högsta betyg på både saffransbröd och kakor. Våfflorna blev fina! Tack för bra sida!

Kommentar av Mimmi
23 november 2010

Supergoda våfflor! Jag blandade i 1dl vispad grädde ii smeten. De blev väldigt frasiga och smarriga. Kan verkligen rekomendera dessa!

Kommentar av Mallan
17 november 2009

Mmmm...goda & luftiga våfflor!!!

Kommentar av emmanuel
21 juni 2009

fungerar grahamsmjöl istället för dinkelmjöl?

Redaktionens kommentar
Ja, det ska gå fint.
Kommentar av emma & eve
26 januari 2010

mums , dyng gött! :)

Kommentar av osignerat
2 april 2009

krävs lite extra fett annars vill de fastna .I övrigt en god våffla och snabb att göra av ingridienser man för det mesta har hemma. Anita

Kommentar av yvonne pira
27 mars 2009

Dom var ju toppen.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

bakatårta.se


Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

Lättlagat och gott - crêpes borde vi laga oftare! De läckra, fyllda pannkakorna är inte bara lätta att variera, de går dessutom fint att förbereda och ha färdiga i kylen. Perfekt att bara ta fram och gratinera , så slipper du stå i köket när gästerna kommer.

Prova ett gott recept på kycklingcrêpes i helgen! Vi lovar en godare helg!

 kycklingrecept.nu