Dinkelvåfflor

Våfflor

Dinkel, även kallat spelt, är en gammal vetesort som innehåller mer protein än vanligt vete. Det binder även mer vatten än vanligt vete och ger oftast en mildare känsla i magen än vanligt vete. Prova, så får du själv se!

Antal personer

Du behöver:

  • 2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 60 g smör
  • 2 ägg

Gör så här:

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.

 


Kommentar av Kajsa Kavat
28 mars 2013

Riktigt bra recept. Bytte direkt ut mitt gamla recept mot detta. Bytt bytt, kommer aldrig mer igen. :-)

Kommentar av osignerat
19 april 2011

Så man ska separera gulorna från vitan? Måste man göra detta?

Svar av Anders
7 maj 2011

Ja, det är alltid bra att separera gulor och vitor för att få fluffigare bakverk. I franska sockerkakor brukar man göra det också...

Kommentar av osignerat
26 mars 2011

Anv dinkelfullkorn istället för siktat dinkelmjöl, men då måste man vispa ordentligt och likaså svälla det en stund först. Mkt smarrig. Till det tog vi vaniljkräm och blåbärsylt, går lika bra med hjortronsylt. Tusen supergod! Pröva det vet ja...

Kommentar av Jill
25 mars 2011

Har helt slutat med vetemjöl och använder bara dinkel. Har fått högsta betyg på både saffransbröd och kakor. Våfflorna blev fina! Tack för bra sida!

Kommentar av Mimmi
23 november 2010

Supergoda våfflor! Jag blandade i 1dl vispad grädde ii smeten. De blev väldigt frasiga och smarriga. Kan verkligen rekomendera dessa!

Kommentar av Mallan
17 november 2009

Mmmm...goda & luftiga våfflor!!!

Kommentar av emmanuel
21 juni 2009

fungerar grahamsmjöl istället för dinkelmjöl?

Redaktionens kommentar
Ja, det ska gå fint.
Kommentar av emma & eve
26 januari 2010

mums , dyng gött! :)

Kommentar av osignerat
2 april 2009

krävs lite extra fett annars vill de fastna .I övrigt en god våffla och snabb att göra av ingridienser man för det mesta har hemma. Anita

Kommentar av yvonne pira
27 mars 2009

Dom var ju toppen.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

frukostbullar.se


Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

Det är klart att pajen kommer först – vem kan motstå en nygräddad äppelpaj med vaniljsås? Variera och gör smulpaj med havretäcke eller smaksätt med kanel. Har du bråttom men har äppelmos hemma kan du laga äppelpaj av det! Några burkar äppelmos är förresten ett måste i skafferiet – lätt och gott att göra själv. Smaksätt mazariner till söndagsfikat. Eller stek äpplen i ugn och servera med hemgjord vaniljglass, enklare och godare är det svårt att få det!

 smulpaj.se