![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinkelvåfflor
Dinkel, även kallat spelt, är en gammal vetesort som innehåller mer protein än vanligt vete. Det binder även mer vatten än vanligt vete och ger oftast en mildare känsla i magen än vanligt vete. Prova, så får du själv se! Du behöver:
Gör så här:Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.
![]() ![]() 19 april 2011
Så man ska separera gulorna från vitan? Måste man göra detta? ![]() ![]() ![]() 7 maj 2011
Ja, det är alltid bra att separera gulor och vitor för att få fluffigare bakverk. I franska sockerkakor brukar man göra det också... ![]() ![]() ![]() 26 mars 2011
Anv dinkelfullkorn istället för siktat dinkelmjöl, men då måste man vispa ordentligt och likaså svälla det en stund först. Mkt smarrig. Till det tog vi vaniljkräm och blåbärsylt, går lika bra med hjortronsylt. Tusen supergod! Pröva det vet ja... ![]() ![]() ![]() ![]() 25 mars 2011
Har helt slutat med vetemjöl och använder bara dinkel. Har fått högsta betyg på både saffransbröd och kakor. Våfflorna blev fina! Tack för bra sida! ![]() ![]() ![]() ![]() 23 november 2010
Supergoda våfflor! Jag blandade i 1dl vispad grädde ii smeten. De blev väldigt frasiga och smarriga. Kan verkligen rekomendera dessa! ![]() ![]() ![]() ![]() 17 november 2009
Mmmm...goda & luftiga våfflor!!! ![]() ![]() ![]() ![]() 21 juni 2009
fungerar grahamsmjöl istället för dinkelmjöl? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26 januari 2010
mums , dyng gött! :) ![]() ![]() ![]() ![]() 2 april 2009
krävs lite extra fett annars vill de fastna .I övrigt en god våffla och snabb att göra av ingridienser man för det mesta har hemma. Anita ![]() ![]() ![]() ![]() 27 mars 2009
Dom var ju toppen. ![]() ![]() Äldre kommentarer
![]() ![]() ![]()
|
|
Riktigt bra recept. Bytte direkt ut mitt gamla recept mot detta. Bytt bytt, kommer aldrig mer igen. :-)