Belgiska våfflor

Våfflor från Liège

Antal personer

Du behöver:

  • 250 g smör
  • 250 g socker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g vaniljsocker
  • 1 msk matolja

Gör så här:

Värm smöret tills dess att det nästan smält. Rör i sockret i smöret och rör ner äggen, ett efter ett, i massan. Blanda mjölet med vaniljsockret och rör ner i smörblandningen. Tillsätt oljan. Fortsätt att röra tills du fått en slät massa. Grädda.

 


Kommentar av Ep
21 april 2013

Är ni seriösa? Här måste ett misstag begåtts. Ingen jäst alls i degen? Sist jag kollade är Liegevåfflorna ,just det, med jäst... Det här är mer kaksmet, men utan pärlsockret...

Kommentar av klimpen1
13 mars 2009

Tack kära våffelvänner för allt! Detta är internets bästa hemsida! ( till mina grannars förtret!!! )

Vi har ofta söndags bruncher i uppgången, och mina ( olika ) våfflor brukar tjatast om mest!!! Fick ett belgiskt våffeljärn för ett par veckor sen! ( tack bror! ) och sökte recept! Hamnade här!!!! Halleluja!!

Redaktionens kommentar
Välkommen!
Svar av Mats
30 juli 2010

Det här är för bra för att vara sant! Mats

Kommentar av Helene M. Rasmussen
30 oktober 2008

Mange tak for opskrifterne, jeg har boet i Sverige og selv haft vaffelbod, men havde glemt recepten så jeg vidste jeg bare skulle søge på en svensk side for at få en fantastisk vaffel.

Venligst Helene M. Rasmussen

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se

Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

tacorecept.nu


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se