Belgiska våfflor

Våfflor från Liège

Antal personer

Du behöver:

  • 250 g smör
  • 250 g socker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g vaniljsocker
  • 1 msk matolja

Gör så här:

Värm smöret tills dess att det nästan smält. Rör i sockret i smöret och rör ner äggen, ett efter ett, i massan. Blanda mjölet med vaniljsockret och rör ner i smörblandningen. Tillsätt oljan. Fortsätt att röra tills du fått en slät massa. Grädda.

 


Kommentar av Ep
21 april 2013

Är ni seriösa? Här måste ett misstag begåtts. Ingen jäst alls i degen? Sist jag kollade är Liegevåfflorna ,just det, med jäst... Det här är mer kaksmet, men utan pärlsockret...

Kommentar av klimpen1
13 mars 2009

Tack kära våffelvänner för allt! Detta är internets bästa hemsida! ( till mina grannars förtret!!! )

Vi har ofta söndags bruncher i uppgången, och mina ( olika ) våfflor brukar tjatast om mest!!! Fick ett belgiskt våffeljärn för ett par veckor sen! ( tack bror! ) och sökte recept! Hamnade här!!!! Halleluja!!

Redaktionens kommentar
Välkommen!
Svar av Mats
30 juli 2010

Det här är för bra för att vara sant! Mats

Kommentar av Helene M. Rasmussen
30 oktober 2008

Mange tak for opskrifterne, jeg har boet i Sverige og selv haft vaffelbod, men havde glemt recepten så jeg vidste jeg bare skulle søge på en svensk side for at få en fantastisk vaffel.

Venligst Helene M. Rasmussen

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

fisksoppa.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se