Belgiska våfflor

Våfflor från Liège

Antal personer

Du behöver:

  • 250 g smör
  • 250 g socker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g vaniljsocker
  • 1 msk matolja

Gör så här:

Värm smöret tills dess att det nästan smält. Rör i sockret i smöret och rör ner äggen, ett efter ett, i massan. Blanda mjölet med vaniljsockret och rör ner i smörblandningen. Tillsätt oljan. Fortsätt att röra tills du fått en slät massa. Grädda.

 


Kommentar av Ep
21 april 2013

Är ni seriösa? Här måste ett misstag begåtts. Ingen jäst alls i degen? Sist jag kollade är Liegevåfflorna ,just det, med jäst... Det här är mer kaksmet, men utan pärlsockret...

Kommentar av klimpen1
13 mars 2009

Tack kära våffelvänner för allt! Detta är internets bästa hemsida! ( till mina grannars förtret!!! )

Vi har ofta söndags bruncher i uppgången, och mina ( olika ) våfflor brukar tjatast om mest!!! Fick ett belgiskt våffeljärn för ett par veckor sen! ( tack bror! ) och sökte recept! Hamnade här!!!! Halleluja!!

Redaktionens kommentar
Välkommen!
Svar av Mats
30 juli 2010

Det här är för bra för att vara sant! Mats

Kommentar av Helene M. Rasmussen
30 oktober 2008

Mange tak for opskrifterne, jeg har boet i Sverige og selv haft vaffelbod, men havde glemt recepten så jeg vidste jeg bare skulle søge på en svensk side for at få en fantastisk vaffel.

Venligst Helene M. Rasmussen

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

Nybakat bröd i all ära, men ibland vill man ha någonting lite lättare som tilltugg. Ofta blir det kexpaketet. Och kex passar bra till mycket, både som lättare tilltugg till fikat och till ostbrickan. Bakar du havrekex som är en mindre söt variant än de vanliga digestivekexten går det utmärkt även som mellanmål, serverade med smör, ost och kanske marmelad.

Att baka kex är både lätt och går snabbt. Så även om det tar lite längre tid än att öppna ett kexpaket så är det väl värt jobbet.

Prova en plåt redan i dag och fikat är färdigt!

 bakakaka.se