Belgiska våfflor

Våfflor från Liège

Antal personer

Du behöver:

  • 250 g smör
  • 250 g socker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g vaniljsocker
  • 1 msk matolja

Gör så här:

Värm smöret tills dess att det nästan smält. Rör i sockret i smöret och rör ner äggen, ett efter ett, i massan. Blanda mjölet med vaniljsockret och rör ner i smörblandningen. Tillsätt oljan. Fortsätt att röra tills du fått en slät massa. Grädda.

 


Kommentar av Ep
21 april 2013

Är ni seriösa? Här måste ett misstag begåtts. Ingen jäst alls i degen? Sist jag kollade är Liegevåfflorna ,just det, med jäst... Det här är mer kaksmet, men utan pärlsockret...

Kommentar av klimpen1
13 mars 2009

Tack kära våffelvänner för allt! Detta är internets bästa hemsida! ( till mina grannars förtret!!! )

Vi har ofta söndags bruncher i uppgången, och mina ( olika ) våfflor brukar tjatast om mest!!! Fick ett belgiskt våffeljärn för ett par veckor sen! ( tack bror! ) och sökte recept! Hamnade här!!!! Halleluja!!

Redaktionens kommentar
Välkommen!
Svar av Mats
30 juli 2010

Det här är för bra för att vara sant! Mats

Kommentar av Helene M. Rasmussen
30 oktober 2008

Mange tak for opskrifterne, jeg har boet i Sverige og selv haft vaffelbod, men havde glemt recepten så jeg vidste jeg bare skulle søge på en svensk side for at få en fantastisk vaffel.

Venligst Helene M. Rasmussen

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu


Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

Skaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten!

 helgmenyn.se