Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Utan jäst och bakpulver

Antal personer

 

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Grädda. Alternativt kan du smälta smöret och hälla i det i smeten. Då behövs inget smör till gräddningen förutom till första laggen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tone
25 mars 2016

När jag ska göra våfflor slår jag alltid upp detta recept. Supergoda och framför allt slipper man bakpulvret. Perfekt!

Kommentar av Diana S
12 februari 2012

Våfflorna blev väldigt frasiga och goda! xD

Kommentar av Anonym
15 augusti 2011

Jätte goda med hemgjord sylt och grädde :)

Kommentar av Joapa
15 juli 2011

DET GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT! FRASIGA O GODAAA

Svar av Namn/signatur
15 juli 2011

o föresten godare än magon i ljungen

Kommentar av Lena
27 maj 2011

Blev ju inte frasvåfflor utan istället en mjukare variant. Kan det vara för många ägg?? Provade oxå på att öka mjölmängden så det smeten inte blev för lös.

Kommentar av kalle
25 mars 2011

tyvärr inga höjdar våfflor lite för lös smet för min smak

Kommentar av DONKEN
23 mars 2011

UNDERBARA, fast nu har vi ingen mjölk, finns det mjölkfria våfflor eller??

Svar av Namn/signatur
29 mars 2011

Annelie? :)

Kommentar av linnea :)
14 mars 2011

ska görde detta mamma nu! hoppas det är bra!

Kommentar av Gabriel
23 februari 2011

Perfekt! Hade inge jäst eller bakpulver men det behövs ju inte. Tripplade ingredienserna och hade i några ägg extra.

Kommentar av Emil
21 september 2009

Lägger man i 2 dl riven ost (jag tog svarte petter) och några nypor franska örter så får man väldigt goda våfflor av dessa :)

Naturligtvis funkar de som de är med!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se