Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Utan jäst och bakpulver

Antal personer

 

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Grädda. Alternativt kan du smälta smöret och hälla i det i smeten. Då behövs inget smör till gräddningen förutom till första laggen.

 


Kommentar av Diana S
12 februari 2012

Våfflorna blev väldigt frasiga och goda! xD

Kommentar av Anonym
15 augusti 2011

Jätte goda med hemgjord sylt och grädde :)

Kommentar av Joapa
15 juli 2011

DET GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT! FRASIGA O GODAAA

Svar av Namn/signatur
15 juli 2011

o föresten godare än magon i ljungen

Kommentar av Lena
27 maj 2011

Blev ju inte frasvåfflor utan istället en mjukare variant. Kan det vara för många ägg?? Provade oxå på att öka mjölmängden så det smeten inte blev för lös.

Kommentar av kalle
25 mars 2011

tyvärr inga höjdar våfflor lite för lös smet för min smak

Kommentar av DONKEN
23 mars 2011

UNDERBARA, fast nu har vi ingen mjölk, finns det mjölkfria våfflor eller??

Svar av Namn/signatur
29 mars 2011

Annelie? :)

Kommentar av linnea :)
14 mars 2011

ska görde detta mamma nu! hoppas det är bra!

Kommentar av Gabriel
23 februari 2011

Perfekt! Hade inge jäst eller bakpulver men det behövs ju inte. Tripplade ingredienserna och hade i några ägg extra.

Kommentar av Emil
21 september 2009

Lägger man i 2 dl riven ost (jag tog svarte petter) och några nypor franska örter så får man väldigt goda våfflor av dessa :)

Naturligtvis funkar de som de är med!

Kommentar av angloswede
12 september 2009

Smöret då?

Att smälta var ett alternativ ju.

Redaktionens kommentar
Smöra våffeljärnet med smöret.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

Honungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid!

 frukostbullar.se