Vanliga våfflor utan jäst och bakpulver - Våfflor

Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Utan jäst och bakpulver

Antal personer

 

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Grädda. Alternativt kan du smälta smöret och hälla i det i smeten. Då behövs inget smör till gräddningen förutom till första laggen.

 


Kommentar av Diana S
12 februari 2012

Våfflorna blev väldigt frasiga och goda! xD

Kommentar av Anonym
15 augusti 2011

Jätte goda med hemgjord sylt och grädde :)

Kommentar av Joapa
15 juli 2011

DET GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT! FRASIGA O GODAAA

Svar av Namn/signatur
15 juli 2011

o föresten godare än magon i ljungen

Kommentar av Lena
27 maj 2011

Blev ju inte frasvåfflor utan istället en mjukare variant. Kan det vara för många ägg?? Provade oxå på att öka mjölmängden så det smeten inte blev för lös.

Kommentar av kalle
25 mars 2011

tyvärr inga höjdar våfflor lite för lös smet för min smak

Kommentar av DONKEN
23 mars 2011

UNDERBARA, fast nu har vi ingen mjölk, finns det mjölkfria våfflor eller??

Svar av Namn/signatur
29 mars 2011

Annelie? :)

Kommentar av linnea :)
14 mars 2011

ska görde detta mamma nu! hoppas det är bra!

Kommentar av Gabriel
23 februari 2011

Perfekt! Hade inge jäst eller bakpulver men det behövs ju inte. Tripplade ingredienserna och hade i några ägg extra.

Kommentar av Emil
21 september 2009

Lägger man i 2 dl riven ost (jag tog svarte petter) och några nypor franska örter så får man väldigt goda våfflor av dessa :)

Naturligtvis funkar de som de är med!

Kommentar av angloswede
12 september 2009

Smöret då?

Att smälta var ett alternativ ju.

Redaktionens kommentar
Smöra våffeljärnet med smöret.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

Det är någonting speciellt med hembakat bröd. Doften som sprider sig i köket och känslan av enkel lyx när man slår sig ner vid frukostbordet med en hel korg nybakta frukostbullar.
Ska det vara grovt eller fint? Välj dina favoriter efter smak! Klassiska scones går allra fortast och är mångas favorit. Andra vill ha lite tuggmostånd som mättar och väljer rågbullar med linfrön – både nyttigt och gott! Eller gör saftiga morotsbullar och lyxiga honungsbullar med aprikoser.
Klassiska frallor med det rätta fraset passar alltid till en långfrukost, precis som mjuka tekakor. Själva vill vi ha mjuka grahamsbullar – ett bra sätt att vakna lagom nyttig och garanterat gott!

 frukostbullar.se

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Varma soppor

Snabb ärtsoppa

Mixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter.

Med en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt!

 sopprecept.se