Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Utan jäst och bakpulver

Antal personer

 

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Grädda. Alternativt kan du smälta smöret och hälla i det i smeten. Då behövs inget smör till gräddningen förutom till första laggen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tone
25 mars 2016

När jag ska göra våfflor slår jag alltid upp detta recept. Supergoda och framför allt slipper man bakpulvret. Perfekt!

Kommentar av Diana S
12 februari 2012

Våfflorna blev väldigt frasiga och goda! xD

Kommentar av Anonym
15 augusti 2011

Jätte goda med hemgjord sylt och grädde :)

Kommentar av Joapa
15 juli 2011

DET GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT! FRASIGA O GODAAA

Svar av Namn/signatur
15 juli 2011

o föresten godare än magon i ljungen

Kommentar av Lena
27 maj 2011

Blev ju inte frasvåfflor utan istället en mjukare variant. Kan det vara för många ägg?? Provade oxå på att öka mjölmängden så det smeten inte blev för lös.

Kommentar av kalle
25 mars 2011

tyvärr inga höjdar våfflor lite för lös smet för min smak

Kommentar av DONKEN
23 mars 2011

UNDERBARA, fast nu har vi ingen mjölk, finns det mjölkfria våfflor eller??

Svar av Namn/signatur
29 mars 2011

Annelie? :)

Kommentar av linnea :)
14 mars 2011

ska görde detta mamma nu! hoppas det är bra!

Kommentar av Gabriel
23 februari 2011

Perfekt! Hade inge jäst eller bakpulver men det behövs ju inte. Tripplade ingredienserna och hade i några ägg extra.

Kommentar av Emil
21 september 2009

Lägger man i 2 dl riven ost (jag tog svarte petter) och några nypor franska örter så får man väldigt goda våfflor av dessa :)

Naturligtvis funkar de som de är med!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Vintersoppor

Soppan som värmer i vintermörkret!

Vegetariska soppor är klimatbra, billigt och supergott! Prova en krämig jordärtskockssoppa som enkel festmat.

Soppor är smart mat. Värmande i vintermörkret, lättlagade och enkla att ha färdiga om tiden inte räcker till. Med bröd eller krutonger är kvällsmaten färdig. Och en god soppa med nybakat bröd är också riktigt festmat. Lagar du soppa på råvaror i säsong får du dessutom miljö-bra mat. Och billig!
Därför slår vi gärna ett slag för rotfrukter och lagar potatissoppa, morotssoppa eller rödbetssoppa. Enkla recept med få ingredienser som ändå mättar och har massor av smak. Eller kanske en mustig rotfruktssoppa med fänkål?
Vår senaste favorit är ett nytt recept på jordärtskockssoppa. Smakrik och krämig blir den en perfekt helgrätt eller förrätt. Förförsikt gott, klokt billigt och sjukt lyxigt!

 sopprecept.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se