Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Utan jäst och bakpulver

Antal personer

 

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa i mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och därefter äggen. Grädda. Alternativt kan du smälta smöret och hälla i det i smeten. Då behövs inget smör till gräddningen förutom till första laggen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tone
25 mars 2016

När jag ska göra våfflor slår jag alltid upp detta recept. Supergoda och framför allt slipper man bakpulvret. Perfekt!

Kommentar av Diana S
12 februari 2012

Våfflorna blev väldigt frasiga och goda! xD

Kommentar av Anonym
15 augusti 2011

Jätte goda med hemgjord sylt och grädde :)

Kommentar av Joapa
15 juli 2011

DET GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT! FRASIGA O GODAAA

Svar av Namn/signatur
15 juli 2011

o föresten godare än magon i ljungen

Kommentar av Lena
27 maj 2011

Blev ju inte frasvåfflor utan istället en mjukare variant. Kan det vara för många ägg?? Provade oxå på att öka mjölmängden så det smeten inte blev för lös.

Kommentar av kalle
25 mars 2011

tyvärr inga höjdar våfflor lite för lös smet för min smak

Kommentar av DONKEN
23 mars 2011

UNDERBARA, fast nu har vi ingen mjölk, finns det mjölkfria våfflor eller??

Svar av Namn/signatur
29 mars 2011

Annelie? :)

Kommentar av linnea :)
14 mars 2011

ska görde detta mamma nu! hoppas det är bra!

Kommentar av Gabriel
23 februari 2011

Perfekt! Hade inge jäst eller bakpulver men det behövs ju inte. Tripplade ingredienserna och hade i några ägg extra.

Kommentar av Emil
21 september 2009

Lägger man i 2 dl riven ost (jag tog svarte petter) och några nypor franska örter så får man väldigt goda våfflor av dessa :)

Naturligtvis funkar de som de är med!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

Vill du baka enkelt eller låta barnen sköta kakbaket finns flera bra småkakor som passar fint att börja med. Goda kolakakor har få ingredienser och går lätt att lyckas med. En sats goda syltkakor eller finska pinnar är också bra startkakor som inte behöver skämmas för sig på kakfatet. Eller gör goda havreflarn. Två flarn med glass och lite sylt i mellan gör succé som enkla bakelser till efterrätten!

 bakakaka.se