Vanliga svenska våfflor

Med jäst och ljummen mjölk

Antal personer

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 12 1/2 g (1/4 paket) färsk jäst
  • 125 g smält smör

Gör så här:

Ljumma mjölken och häll hälften i en bunke. Smula i jästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Smält smöret och låt det svalna. Under tiden låter du smeten jäsa cirka 30 minuter. Tillsätt därefter det avsvalnade smöret. Grädda.

 


Kommentar av Ullice
22 mars 2013

måste pröva - när vi var små fick vi jästpannkakor med lingon o grädde det va så gott

Kommentar av Joos
13 juni 2011

Vedervärdigt! Alldeles för mycket smör vilket hämmade degens resning under gräddning och vidare dominerade all smak. Stabbig och läskig. 1/5.

Svar av Z
8 juli 2011

Hmm dags att lära sig skillnaden på margarin och smör? =)

Kommentar av Gustav Sörnäs
8 maj 2009

Väldigt god. Min mamma gräddade vofflorna.

Kommentar av ygju
1 april 2009

bra

Kommentar av Drutten
20 mars 2010

Mycket frasig och god som dessutom inte fastnar i våffeljärnet. Denna gör vi igen!

Kommentar av Anders
17 mars 2008

Trevligt recept! Lättlagat och gott.

Kommentar av Karin Petersson
24 mars 2008

Hej, Tack för en jättebra våffelsida. Jag har ett stort problem, tål inte bakpulver, därför blev jag jätteglad när du har två varianter med jäst i stället.

Tusen tack, Karin P

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

gratäng.se

Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

tacorecept.nu


Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

Muffins är lätt att baka, går fortare att grädda än en stor kaka och är lätta att variera. Dessutom går de enkelt att ta med i utflyktskorgen.

Gör muffins i fasta muffinsplåtar, eller välj storlek på pappersformen efter smak. Ett bra tips om du bakar ett nytt recept för första gången är att provgrädda en eller två muffins för att hitta rätt tid och värme.

Vad sägs om en nygräddad bananmuffins? Eller en stor chokladmuffins till fikat? Prova ett nygjort recept på grahamsmuffinsmed både hallonsylt och blåbär. Gott med vaniljsås eller glass till...

God muffins önskar pepparochsalt.se!

 bakakaka.se