Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

Antal personer

Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här

Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av jk
2 augusti 2015

ja men jäst för söta degar lr vad? för nu tar jag söta degar iaf å hoppas det inte blir åt helvete

Kommentar av osignerat
1 mars 2012

Hur stor bunke behövs för att det inte skall jäsa över?

Svar av Richard
25 mars 2013

Stor! :D

Kommentar av osignerat
19 juli 2011

Efter två timmar flöt smeten över allting i kylen, rann utför dörren och ut över golvet. Återstoden räckte till 3 våfflor och dom var mkt goda. Men jästen?

Svar av Lillen
30 november 2012

är det sant?

Kommentar av Ingrid
26 mars 2011

Godaste våfflorna jag någonsin ätit

Kommentar av osignerat
13 februari 2011

mkt gotti gott:)

De va perfekt:)

Kommentar av chris
25 januari 2011

väldigt gott

Kommentar av R.L
18 november 2010

Gott gotti gott gott.............

Kommentar av osignerat
29 oktober 2009

tack! jag skickar till Chile den här recept!

Kommentar av ss
13 juli 2009

Mmm!! Jättegott, men jag har inte provat dom än...

Kommentar av Sussie
17 december 2009

Jätte bra för ägg-allergiker, vilket jag är! ;) att alla recept inte innehåller ägg! Tack! Idag blir det pulkaåkning och nygräddade våfflor!

Svar av Robin H
11 april 2010

ok...

Svar av sussie
20 december 2009

mmm, de blev jätte goda!!!! =) tack!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se

Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

frukostbullar.se


Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

Prova en ny kladdkaka till fikat! Eller baka nåt gott till helgen. Nu finns nya recept på kladdkakor på kladdkakor.se. Vad sägs om kladdkaka med mörk choklad? Eller en variant med mint som smak? Härligt kladdigt och läckert!

 kladdkakor.se