Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

Antal personer

Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här

Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av jk
2 augusti 2015

ja men jäst för söta degar lr vad? för nu tar jag söta degar iaf å hoppas det inte blir åt helvete

Kommentar av osignerat
1 mars 2012

Hur stor bunke behövs för att det inte skall jäsa över?

Svar av Richard
25 mars 2013

Stor! :D

Kommentar av osignerat
19 juli 2011

Efter två timmar flöt smeten över allting i kylen, rann utför dörren och ut över golvet. Återstoden räckte till 3 våfflor och dom var mkt goda. Men jästen?

Svar av Lillen
30 november 2012

är det sant?

Kommentar av Ingrid
26 mars 2011

Godaste våfflorna jag någonsin ätit

Kommentar av osignerat
13 februari 2011

mkt gotti gott:)

De va perfekt:)

Kommentar av chris
25 januari 2011

väldigt gott

Kommentar av R.L
18 november 2010

Gott gotti gott gott.............

Kommentar av osignerat
29 oktober 2009

tack! jag skickar till Chile den här recept!

Kommentar av ss
13 juli 2009

Mmm!! Jättegott, men jag har inte provat dom än...

Kommentar av Sussie
17 december 2009

Jätte bra för ägg-allergiker, vilket jag är! ;) att alla recept inte innehåller ägg! Tack! Idag blir det pulkaåkning och nygräddade våfflor!

Svar av Robin H
11 april 2010

ok...

Svar av sussie
20 december 2009

mmm, de blev jätte goda!!!! =) tack!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu


Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

Lasagne är en älskad rätt för många. Lätt att laga så det räcker till många och enkel att göra i förväg. Perfekt både som fredagsmiddag och i lunchlådan...

En lasagne måste inte innehålla kött för att smaka bra. Gör en god vegetarisk lasagne med parmesanost. Eller prova en variant på lasagne med keso. Vill du hellre äta helt veganskt, utan mjölkprodukter och kött, ska du prova spanatlasagne! God, varm och grön måltid!

 lasagne.nu