Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

Antal personer

Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här

Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av jk
2 augusti 2015

ja men jäst för söta degar lr vad? för nu tar jag söta degar iaf å hoppas det inte blir åt helvete

Kommentar av osignerat
1 mars 2012

Hur stor bunke behövs för att det inte skall jäsa över?

Svar av Richard
25 mars 2013

Stor! :D

Kommentar av osignerat
19 juli 2011

Efter två timmar flöt smeten över allting i kylen, rann utför dörren och ut över golvet. Återstoden räckte till 3 våfflor och dom var mkt goda. Men jästen?

Svar av Lillen
30 november 2012

är det sant?

Kommentar av Ingrid
26 mars 2011

Godaste våfflorna jag någonsin ätit

Kommentar av osignerat
13 februari 2011

mkt gotti gott:)

De va perfekt:)

Kommentar av chris
25 januari 2011

väldigt gott

Kommentar av R.L
18 november 2010

Gott gotti gott gott.............

Kommentar av osignerat
29 oktober 2009

tack! jag skickar till Chile den här recept!

Kommentar av ss
13 juli 2009

Mmm!! Jättegott, men jag har inte provat dom än...

Kommentar av Sussie
17 december 2009

Jätte bra för ägg-allergiker, vilket jag är! ;) att alla recept inte innehåller ägg! Tack! Idag blir det pulkaåkning och nygräddade våfflor!

Svar av Robin H
11 april 2010

ok...

Svar av sussie
20 december 2009

mmm, de blev jätte goda!!!! =) tack!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se

Alla hjärtans dag

Kärlek från köket

Det finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om!

bakakaka.se


Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat.
Variera den klassiska köttfärspajen och gör köttfärspaj med fetaost. Prova viltfärspaj eller lammfärspaj – smakrikt och ett bra miljöval om du väljer kött. Gillar du pajer med ost finns förutom klassiker som västerbottenostpaj, varianter på fetaostpaj och god chèvrepaj. En kikärtspaj eller tomatpaj blir ett bra tillbehör på buffén eller som en enkel, kryddig lunch!

 pajrecept.se