Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

Antal personer

Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här

Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av jk
2 augusti 2015

ja men jäst för söta degar lr vad? för nu tar jag söta degar iaf å hoppas det inte blir åt helvete

Kommentar av osignerat
1 mars 2012

Hur stor bunke behövs för att det inte skall jäsa över?

Svar av Richard
25 mars 2013

Stor! :D

Kommentar av osignerat
19 juli 2011

Efter två timmar flöt smeten över allting i kylen, rann utför dörren och ut över golvet. Återstoden räckte till 3 våfflor och dom var mkt goda. Men jästen?

Svar av Lillen
30 november 2012

är det sant?

Kommentar av Ingrid
26 mars 2011

Godaste våfflorna jag någonsin ätit

Kommentar av osignerat
13 februari 2011

mkt gotti gott:)

De va perfekt:)

Kommentar av chris
25 januari 2011

väldigt gott

Kommentar av R.L
18 november 2010

Gott gotti gott gott.............

Kommentar av osignerat
29 oktober 2009

tack! jag skickar till Chile den här recept!

Kommentar av ss
13 juli 2009

Mmm!! Jättegott, men jag har inte provat dom än...

Kommentar av Sussie
17 december 2009

Jätte bra för ägg-allergiker, vilket jag är! ;) att alla recept inte innehåller ägg! Tack! Idag blir det pulkaåkning och nygräddade våfflor!

Svar av Robin H
11 april 2010

ok...

Svar av sussie
20 december 2009

mmm, de blev jätte goda!!!! =) tack!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se


Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

Vi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli!

 browniesrecept.se