Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

Antal personer

Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här

Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av jk
2 augusti 2015

ja men jäst för söta degar lr vad? för nu tar jag söta degar iaf å hoppas det inte blir åt helvete

Kommentar av osignerat
1 mars 2012

Hur stor bunke behövs för att det inte skall jäsa över?

Svar av Richard
25 mars 2013

Stor! :D

Kommentar av osignerat
19 juli 2011

Efter två timmar flöt smeten över allting i kylen, rann utför dörren och ut över golvet. Återstoden räckte till 3 våfflor och dom var mkt goda. Men jästen?

Svar av Lillen
30 november 2012

är det sant?

Kommentar av Ingrid
26 mars 2011

Godaste våfflorna jag någonsin ätit

Kommentar av osignerat
13 februari 2011

mkt gotti gott:)

De va perfekt:)

Kommentar av chris
25 januari 2011

väldigt gott

Kommentar av R.L
18 november 2010

Gott gotti gott gott.............

Kommentar av osignerat
29 oktober 2009

tack! jag skickar till Chile den här recept!

Kommentar av ss
13 juli 2009

Mmm!! Jättegott, men jag har inte provat dom än...

Kommentar av Sussie
17 december 2009

Jätte bra för ägg-allergiker, vilket jag är! ;) att alla recept inte innehåller ägg! Tack! Idag blir det pulkaåkning och nygräddade våfflor!

Svar av Robin H
11 april 2010

ok...

Svar av sussie
20 december 2009

mmm, de blev jätte goda!!!! =) tack!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

helgmenyn.se

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se