Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med bakpulver

Ett bra och enkelt recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!

Antal personer

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl gräddmjölk*(helst gammaldags ekologisk mjölk)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten

* Det går även att göra våfflorna på vanlig mjölk.

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.

 


Kommentar av Jupp
8 september 2013

Gör våfflorna på nyligen mjölkad mjölk från grannens kor. Där snackar vi gammaldags mjölk :)

Kommentar av Becci
16 juni 2013

Jätte goda, nästa gång ska jag prova med att ha i chokladknappar:-)

Kommentar av AvG
29 mars 2013

Juste recept, tack! Ska pröva med lite vaniljsocker nästa gång.

Kommentar av emil
24 mars 2013

det var jätte gott mums

Svar av emma
24 mars 2013

håller med

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi ska ha hallon, nutella, sias chokladglass och chokladsås till! Mjölk ska vi dricka.

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Glömde säga att vi gör rosa våfflor, vi har i lite karamellfärg! Det blir faktiskt väldigt fint!

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi har just haft i vattnet i smeten! Hoppas våfflorna smakar lika gott som förut,❤

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Nu äter vi våfflorna med socker o mjölk! Det e suuper gott ska ni veta

Kommentar av osignerat
28 januari 2013

Nu är vår första våffla i våffeljärnet! Vi hade i lite vaniljsocker som Nike tipsade om. Det blir nog gott.

Svar av Namn/signatur
28 januari 2013

Glömde skriva att det var Kiines som skrev!!

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Vi ska göra våfflor nu! Hoppas de blir goda!❤

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Lingon

Hemgjord lingonsylt – enkel lyx som passar till mycket!

Det är ingen konst att koka sin egen lingonsylt. Har du bara turen att hitta bär så får du en sylt med mera bär och bättre smak än någon du kan köpa i affären!

Det är ingen riktig sommar för lingon i år. På många platser kommer skörden att blir liten och bärplockarna får jobba för att fylla korgen.
Men har du turen eller envisheten att plocka några liter lingon får du garanterat lön för mödan. Lingon är goda smaksättare som sätter helt egen prägel inte bara på sylt. Använd lingon i viltskav eller grytor med vilt och svamp. Lingon eller lingonsylt passar perfekt i en krämig pasta eller till köttfärslimpa på viltkött.
Liksom i lingondessert eller den klassiska efterrätten änglamat!
Vill du servera lingon till mat är rårörda lingon ett bra sätt att bevara smaken riktigt fint. Men allra mest klassiskt är såklart hemkokt lingonsylt. Hur du serverar den är upp till dej men några vardagsgissningar är köttbullar, rårakor, pannkakor eller havregrynsgröt… Lycka till i bärskogen!

 kokasylt.se

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se