Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med bakpulver

Ett bra och enkelt recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!

Antal personer

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl gräddmjölk*(helst gammaldags ekologisk mjölk)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten

* Det går även att göra våfflorna på vanlig mjölk.

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.

 


Kommentar av Jupp
8 september 2013

Gör våfflorna på nyligen mjölkad mjölk från grannens kor. Där snackar vi gammaldags mjölk :)

Kommentar av Becci
16 juni 2013

Jätte goda, nästa gång ska jag prova med att ha i chokladknappar:-)

Kommentar av AvG
29 mars 2013

Juste recept, tack! Ska pröva med lite vaniljsocker nästa gång.

Kommentar av emil
24 mars 2013

det var jätte gott mums

Svar av emma
24 mars 2013

håller med

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi ska ha hallon, nutella, sias chokladglass och chokladsås till! Mjölk ska vi dricka.

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Glömde säga att vi gör rosa våfflor, vi har i lite karamellfärg! Det blir faktiskt väldigt fint!

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi har just haft i vattnet i smeten! Hoppas våfflorna smakar lika gott som förut,❤

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Nu äter vi våfflorna med socker o mjölk! Det e suuper gott ska ni veta

Kommentar av osignerat
28 januari 2013

Nu är vår första våffla i våffeljärnet! Vi hade i lite vaniljsocker som Nike tipsade om. Det blir nog gott.

Svar av Namn/signatur
28 januari 2013

Glömde skriva att det var Kiines som skrev!!

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Vi ska göra våfflor nu! Hoppas de blir goda!❤

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu


Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

Jag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser.

Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag...

Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför!

Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se!

 efterratter.se