Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med bakpulver

Ett bra och enkelt recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!

Antal personer

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl gräddmjölk*(helst gammaldags ekologisk mjölk)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten

* Det går även att göra våfflorna på vanlig mjölk.

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.

 


Kommentar av Jupp
8 september 2013

Gör våfflorna på nyligen mjölkad mjölk från grannens kor. Där snackar vi gammaldags mjölk :)

Kommentar av Becci
16 juni 2013

Jätte goda, nästa gång ska jag prova med att ha i chokladknappar:-)

Kommentar av AvG
29 mars 2013

Juste recept, tack! Ska pröva med lite vaniljsocker nästa gång.

Kommentar av emil
24 mars 2013

det var jätte gott mums

Svar av emma
24 mars 2013

håller med

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi ska ha hallon, nutella, sias chokladglass och chokladsås till! Mjölk ska vi dricka.

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Glömde säga att vi gör rosa våfflor, vi har i lite karamellfärg! Det blir faktiskt väldigt fint!

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi har just haft i vattnet i smeten! Hoppas våfflorna smakar lika gott som förut,❤

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Nu äter vi våfflorna med socker o mjölk! Det e suuper gott ska ni veta

Kommentar av osignerat
28 januari 2013

Nu är vår första våffla i våffeljärnet! Vi hade i lite vaniljsocker som Nike tipsade om. Det blir nog gott.

Svar av Namn/signatur
28 januari 2013

Glömde skriva att det var Kiines som skrev!!

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Vi ska göra våfflor nu! Hoppas de blir goda!❤

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Spökkakor

Halloween – skrämande gott till helgen!

Ju fler skrämmande goda kakor, desto mysigare blir festen! Baka halloweenspöken, fladdermöss eller blodrödamuffins åt alla busungar!

Halloween har på några år blivit en självklarhet också i Sverige. Vem vill inte fira en högtid så fylld av godsaker att det är skrämmande?! Och vi på pepparochsalt.se tycker att det blir klart otäckare ju fler läskiga kakor du dukar fram.
En riktigt god pumpapaj eller ruggigt mumsig halloweencheesecake är en bra början. Satsa sedan på många, små kakor och bakelser så får du snabbt ihop en riktig spökbuffé!
Eller vad sägs om bleka fladdermuskakor, halloween-spöken med vaniljsmak eller otäcka ögon-klubbor med vit choklad? Lägg sedan till några brustna (kak-) hjärtan, ett gäng marsipanmonster och några blodröda halloweenmuffins… Den som inte är lagom livrädd efter det är skrämmande trist och får inte komma på kalaset!
Vi säger självklart ”godis!” om någon frågar! Otäckt trevlig helg!

 halloweenrecept.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se