Våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med bakpulver

Ett bra och enkelt recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!

Antal personer

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl gräddmjölk*(helst gammaldags ekologisk mjölk)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten

* Det går även att göra våfflorna på vanlig mjölk.

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.

 


Kommentar av Jupp
8 september 2013

Gör våfflorna på nyligen mjölkad mjölk från grannens kor. Där snackar vi gammaldags mjölk :)

Kommentar av Becci
16 juni 2013

Jätte goda, nästa gång ska jag prova med att ha i chokladknappar:-)

Kommentar av AvG
29 mars 2013

Juste recept, tack! Ska pröva med lite vaniljsocker nästa gång.

Kommentar av emil
24 mars 2013

det var jätte gott mums

Svar av emma
24 mars 2013

håller med

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi ska ha hallon, nutella, sias chokladglass och chokladsås till! Mjölk ska vi dricka.

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Glömde säga att vi gör rosa våfflor, vi har i lite karamellfärg! Det blir faktiskt väldigt fint!

Kommentar av Sofines
1 februari 2013

Vi har just haft i vattnet i smeten! Hoppas våfflorna smakar lika gott som förut,❤

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Nu äter vi våfflorna med socker o mjölk! Det e suuper gott ska ni veta

Kommentar av osignerat
28 januari 2013

Nu är vår första våffla i våffeljärnet! Vi hade i lite vaniljsocker som Nike tipsade om. Det blir nog gott.

Svar av Namn/signatur
28 januari 2013

Glömde skriva att det var Kiines som skrev!!

Kommentar av Kiines
28 januari 2013

Vi ska göra våfflor nu! Hoppas de blir goda!❤

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Äppelpremiär!

Redo för en miljöklok äppelsäsong!

Nu kommer den fantastiska tiden när träden dignar av frukt. Hemgjord äppelpaj är himmelskt gott och en miljöklok efterrätt eller fika!

Vackert gröna, gyllengula eller knallröda – nu börjar äpplena mogna runt om i landet och vi går in i en tid när det finns färska, svenska äpplen i mängder.
Äppelpajer är fantastiska efterrätter som går fort att laga på närodlad frukt och miljösnälla livsmedel. Klassisk äppelpaj, äppelpaj med kanel eller en variant med mandelmassa? Vill du ha smulpaj med havregryn eller göra äppelpaj på äppelmos? Alla passar perfekt med hemgjord vaniljsås!
Den som själv har stora äppelträd vet hur mycket frukt det blir. Gör en insats och dela med dej av överskottet! Sätt upp en lapp i närbutiken och bjud in den som vill plocka. Ta med en kasse till jobbet. Ställ ut en låda vid grinden och en lapp! Så minskar vi transporter och mängden frukt som hamnar i komposten blir mindre.
Saknar du trädgård och ser hur frukten faller från träden? Knacka på och fråga om du får plocka! Som tack för hjälpen kan du alltid bjuda på äppelpaj!

 smulpaj.se

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

Få kakor finns i så många varianter som cheesecake. Den kan bakas som sockerkaka eller serveras frusen. Prova en lite lyxigare variant som efterrätt eller helgfika! I detta nya recept får cheesecaken smak av hemlagad lemoncurd och vanilj.

Kakan, som serveras kall, ska inte bakas i ugn utan stelnar i frysen. Lemoncurden ger den fina smaken och kakan gör helgstämningen så total den bara kan bli!

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 cheesecake.nu