Frasvåfflor med grädde - Våfflor

 

Frasvåfflor med grädde

Med grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk smält smör

 

Gör så här:

Cirka 8 våfflor

Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet, gärna med elvisp.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret.

Grädda och servera nygräddade med vaniljglass eller sylt och grädde.

 

 


Kommentar av Brie
19 oktober 2014

Det här var det absolut värsta jag provat!!! Till råga på allt skulle vi vara 9 pers så jag gjorde en monstarsats med smet. Två järn förstörda och inga våfflor till oss som skulle ha lite fest. Riktigt tokmycket katastrof med andra ord. VARNING för ett ickefungerande våffelrecept. (VEM har gjort det här receptet????)

Redaktionens kommentar
Tråkigt att du blev så missnöjd. Receptet brukar ge fina våfflor. Svårt att säga vad som gått snett. Kanske svårt att hålla kvar luft i smeten om du gjorde en jättesats?
Svar av Josth
13 november 2014

Hur bar du dig åt för att misslyckas! kanske borde du inte stå i köket alls.

Detta recept blev det frasigate väfflor jag lyckats med hittils! Trorts att jag spädde ut lite för mycket då jag trodde smeten var för tjock. Räds inte lite degighet!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Birte
25 mars 2014

Underbart goda, frasiga våfflor! Gjorde en dubbel sats då 8 stycken för tre barn å två vuxna verkade för lite... Det blev 26 våfflor :O och då har vi ett vanligt våffeljärn, inga minivåfflor. Hm.

Kommentar av Amanda
23 april 2011

riktigt lätta o göra, o riktigt goda också, ett tips är att tillsätta pyttelite salt i smeten för lite smak ;)

Kommentar av osignerat
4 april 2011

Harald: Det är meningen att den ska vara som en deg. Det trycks ju ut i våffeljärnet ändå!

Kommentar av Harald
29 mars 2011

Aldrig att jag kan få 4 dl vetemjöl och 2,5 dl vatten till en "smet" snarare som en degliknande substans eller klister på vatten o mjöl man gjorde man var liten.

Gör jag fel eller står det fel?

Kommentar av Eddiefer
21 mars 2011

Ett tips är att använda elvisp även till grädden. Speciellt om man gör en dubbelsats.

Kommentar av Stina
20 mars 2011

Dom blir jätte goda =) Tack så jätte mkt <3

Kommentar av Förvirrad
20 februari 2011

Förstår inte riktigt det här med "vispa grädden till hårt skum" har aldrig kunnat få grädde till att bli hårt skum däremot äggvita kan bli skum...menas det då att man ska vispa grädden så den blir tjock???

Svar av Emma
25 mars 2011

De brukar bara mena att man ska vispa grädden likadant som vanligt, och om det står hårt skum som här så menar de nog bara att man ska vispa lite hårdare än vanligt.

Kommentar av osignerat
8 februari 2011

coolt

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se


Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter.
Och att laga lammkotletter är varken svårt eller tar tid. Stekta med en god tomatsås tar de bara några minuter. Väljer du att laga lammkotletter i ugn med äpplen, lök och morötter sköter de sig själva och du får saftigt kött med god buljong till.
Ofta finns det svenskt lammkött att köpa i butiken. Välj det och köp gärna närproducerat om du har möjlighet. Bra för djuren, miljön och smaken!

 ://www.lammrecept.se