Frasvåfflor med grädde

Med grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk smält smör

 

Gör så här:

Cirka 8 våfflor

Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet, gärna med elvisp.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret.

Grädda och servera nygräddade med vaniljglass eller sylt och grädde.

 

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Birte
25 mars 2014

Underbart goda, frasiga våfflor! Gjorde en dubbel sats då 8 stycken för tre barn å två vuxna verkade för lite... Det blev 26 våfflor :O och då har vi ett vanligt våffeljärn, inga minivåfflor. Hm.

Kommentar av Amanda
23 april 2011

riktigt lätta o göra, o riktigt goda också, ett tips är att tillsätta pyttelite salt i smeten för lite smak ;)

Kommentar av osignerat
4 april 2011

Harald: Det är meningen att den ska vara som en deg. Det trycks ju ut i våffeljärnet ändå!

Kommentar av Harald
29 mars 2011

Aldrig att jag kan få 4 dl vetemjöl och 2,5 dl vatten till en "smet" snarare som en degliknande substans eller klister på vatten o mjöl man gjorde man var liten.

Gör jag fel eller står det fel?

Kommentar av Eddiefer
21 mars 2011

Ett tips är att använda elvisp även till grädden. Speciellt om man gör en dubbelsats.

Kommentar av Stina
20 mars 2011

Dom blir jätte goda =) Tack så jätte mkt <3

Kommentar av Förvirrad
20 februari 2011

Förstår inte riktigt det här med "vispa grädden till hårt skum" har aldrig kunnat få grädde till att bli hårt skum däremot äggvita kan bli skum...menas det då att man ska vispa grädden så den blir tjock???

Svar av Emma
25 mars 2011

De brukar bara mena att man ska vispa grädden likadant som vanligt, och om det står hårt skum som här så menar de nog bara att man ska vispa lite hårdare än vanligt.

Kommentar av osignerat
8 februari 2011

coolt

Kommentar av sofiA
15 januari 2011

enkel å laga å jätte god ni måst bara göra den!mm||sofia

Svar av sofiA
15 januari 2011

jag e faktis bara 12 ;)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se

Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

kladdkakor.se


Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité.
De första äpplena brukar försvinna ner i äppelpajen. Med eller utan kanel? Några burkar äppelmos är ett bra sätt att lagra sommaren inför vintern. På efterrrättsfronten är både en god äppelkaka och ugnsbakad äpplen riktiga läckerheter! Behöver jag säga vaniljsås?

 bakakaka.se