Frasvåfflor med grädde

Med grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk smält smör

 

Gör så här:

Cirka 8 våfflor

Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet, gärna med elvisp.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret.

Grädda och servera nygräddade med vaniljglass eller sylt och grädde.

 

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av JH
12 april 2015

Gillar detta receptet väldigt mycket. Går inte att misslyckas o du får riktig Goa frasvåfflor. Jag äter detta med endast socker till pga smaken blir så Goa här :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. bebcdedgdgbbefbk

Kommentar av Brie
19 oktober 2014

Det här var det absolut värsta jag provat!!! Till råga på allt skulle vi vara 9 pers så jag gjorde en monstarsats med smet. Två järn förstörda och inga våfflor till oss som skulle ha lite fest. Riktigt tokmycket katastrof med andra ord. VARNING för ett ickefungerande våffelrecept. (VEM har gjort det här receptet????)

Redaktionens kommentar
Tråkigt att du blev så missnöjd. Receptet brukar ge fina våfflor. Svårt att säga vad som gått snett. Kanske svårt att hålla kvar luft i smeten om du gjorde en jättesats?
Svar av Josth
13 november 2014

Hur bar du dig åt för att misslyckas! kanske borde du inte stå i köket alls.

Detta recept blev det frasigate väfflor jag lyckats med hittils! Trorts att jag spädde ut lite för mycket då jag trodde smeten var för tjock. Räds inte lite degighet!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Birte
25 mars 2014

Underbart goda, frasiga våfflor! Gjorde en dubbel sats då 8 stycken för tre barn å två vuxna verkade för lite... Det blev 26 våfflor :O och då har vi ett vanligt våffeljärn, inga minivåfflor. Hm.

Kommentar av Amanda
23 april 2011

riktigt lätta o göra, o riktigt goda också, ett tips är att tillsätta pyttelite salt i smeten för lite smak ;)

Kommentar av osignerat
4 april 2011

Harald: Det är meningen att den ska vara som en deg. Det trycks ju ut i våffeljärnet ändå!

Kommentar av Harald
29 mars 2011

Aldrig att jag kan få 4 dl vetemjöl och 2,5 dl vatten till en "smet" snarare som en degliknande substans eller klister på vatten o mjöl man gjorde man var liten.

Gör jag fel eller står det fel?

Kommentar av Eddiefer
21 mars 2011

Ett tips är att använda elvisp även till grädden. Speciellt om man gör en dubbelsats.

Kommentar av Stina
20 mars 2011

Dom blir jätte goda =) Tack så jätte mkt <3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Sommarglass

Sätt smak på sommarglassen!

Sol eller inte – sommaren är glassens högtid. Smaksätt din favoritglass med hemgjord glass-sås så den blir ännu godare!

Hemgjord glass är riktigt lyxigt och lättare att göra än man kan tro. Många har en enkel glassmaskin hemma som hjälper till att röra glassen medan den fryser och kan göra glass av alla slag i sitt eget kök.
Oavsett om du gör egen glass eller köper den färdig är det gott att smaksätta sommarglassen. Bär och frukt är självklart, liksom maränger, choklad eller kanske nötter.
Du kan också enkelt göra din egen glass-sås. Hemkokt chokladsås till glassen är mycket godare än den du köper på plasttub. Perfekt till jordgubbar och glass!
Kolasås av kondenserad mjölk är en klassiker som måste provas. God till vaniljglass, jordgubbsglass eller chokladglass.
Eller så gillar du lakrits och gör din egen lakritssås! En sås för den som vill ha riktig lakrits-smak på glassen. Väldigt gott till vaniljglass med hallon.

 glassrecept.nu

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se