Frasvåfflor med grädde - Våfflor

 

Frasvåfflor med grädde

Med grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk smält smör

 

Gör så här:

Cirka 8 våfflor

Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet, gärna med elvisp.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret.

Grädda och servera nygräddade med vaniljglass eller sylt och grädde.

 

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av JH
12 april 2015

Gillar detta receptet väldigt mycket. Går inte att misslyckas o du får riktig Goa frasvåfflor. Jag äter detta med endast socker till pga smaken blir så Goa här :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. bebcdedgdgbbefbk

Kommentar av Brie
19 oktober 2014

Det här var det absolut värsta jag provat!!! Till råga på allt skulle vi vara 9 pers så jag gjorde en monstarsats med smet. Två järn förstörda och inga våfflor till oss som skulle ha lite fest. Riktigt tokmycket katastrof med andra ord. VARNING för ett ickefungerande våffelrecept. (VEM har gjort det här receptet????)

Redaktionens kommentar
Tråkigt att du blev så missnöjd. Receptet brukar ge fina våfflor. Svårt att säga vad som gått snett. Kanske svårt att hålla kvar luft i smeten om du gjorde en jättesats?
Svar av Josth
13 november 2014

Hur bar du dig åt för att misslyckas! kanske borde du inte stå i köket alls.

Detta recept blev det frasigate väfflor jag lyckats med hittils! Trorts att jag spädde ut lite för mycket då jag trodde smeten var för tjock. Räds inte lite degighet!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Birte
25 mars 2014

Underbart goda, frasiga våfflor! Gjorde en dubbel sats då 8 stycken för tre barn å två vuxna verkade för lite... Det blev 26 våfflor :O och då har vi ett vanligt våffeljärn, inga minivåfflor. Hm.

Kommentar av Amanda
23 april 2011

riktigt lätta o göra, o riktigt goda också, ett tips är att tillsätta pyttelite salt i smeten för lite smak ;)

Kommentar av osignerat
4 april 2011

Harald: Det är meningen att den ska vara som en deg. Det trycks ju ut i våffeljärnet ändå!

Kommentar av Harald
29 mars 2011

Aldrig att jag kan få 4 dl vetemjöl och 2,5 dl vatten till en "smet" snarare som en degliknande substans eller klister på vatten o mjöl man gjorde man var liten.

Gör jag fel eller står det fel?

Kommentar av Eddiefer
21 mars 2011

Ett tips är att använda elvisp även till grädden. Speciellt om man gör en dubbelsats.

Kommentar av Stina
20 mars 2011

Dom blir jätte goda =) Tack så jätte mkt <3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

Mjuka kakor hör för många ihop med farmors kakfat och finservisen. Visst är det gott med en nybakad sockerkaka till fikat och smaksatt med citron i en citronkaka blir kakan en älskad favorit för många av oss! Men sockerkakan kan vara så mycket mer än klassikern som trängs med småkakorna på kalaset.
Gör en chokladsockerkaka som efterrätt eller fika. Servera med grädde eller glass! En tigerkaka passar den som inte kan bestämma om det ska vara chokladkaka eller inte… Eller smaksätt med kardemumma eller apelsin för att få en kaka som sticker ut.
Visste du att det går bra att göra en glutenfri sockerkaka?
Eller så provar du ett nytt, gott recept på kolakaka med mjuk kolaglasyr. Garanterat en höjdare oavsett på vilket kakfat den hamnar!

 sockerkakor.se

Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

bakakaka.se

Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

hembakatbrod.se


Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder.
Vegetariskt? Välj den snart lika klassiska varianten, lasagne med fetaost. Krämig, smakrik med grönsaker och med den varma fetaosten som sätter rätt fart på smakerna.
Vill du trots det variera är utbudet rikligt. Allt från höstlasagne gjord på lammfärs till en läcker lasagne med färskost och svamp
Kort sagt: En riktigt god lasagne är svårslagen!

 lasagne.nu