Frasvåfflor med grädde

Med grädde

Antal personer

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk smält smör

 

Gör så här:

Cirka 8 våfflor

Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet, gärna med elvisp.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret.

Grädda och servera nygräddade med vaniljglass eller sylt och grädde.

 

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Birte
25 mars 2014

Underbart goda, frasiga våfflor! Gjorde en dubbel sats då 8 stycken för tre barn å två vuxna verkade för lite... Det blev 26 våfflor :O och då har vi ett vanligt våffeljärn, inga minivåfflor. Hm.

Kommentar av Amanda
23 april 2011

riktigt lätta o göra, o riktigt goda också, ett tips är att tillsätta pyttelite salt i smeten för lite smak ;)

Kommentar av osignerat
4 april 2011

Harald: Det är meningen att den ska vara som en deg. Det trycks ju ut i våffeljärnet ändå!

Kommentar av Harald
29 mars 2011

Aldrig att jag kan få 4 dl vetemjöl och 2,5 dl vatten till en "smet" snarare som en degliknande substans eller klister på vatten o mjöl man gjorde man var liten.

Gör jag fel eller står det fel?

Kommentar av Eddiefer
21 mars 2011

Ett tips är att använda elvisp även till grädden. Speciellt om man gör en dubbelsats.

Kommentar av Stina
20 mars 2011

Dom blir jätte goda =) Tack så jätte mkt <3

Kommentar av Förvirrad
20 februari 2011

Förstår inte riktigt det här med "vispa grädden till hårt skum" har aldrig kunnat få grädde till att bli hårt skum däremot äggvita kan bli skum...menas det då att man ska vispa grädden så den blir tjock???

Svar av Emma
25 mars 2011

De brukar bara mena att man ska vispa grädden likadant som vanligt, och om det står hårt skum som här så menar de nog bara att man ska vispa lite hårdare än vanligt.

Kommentar av osignerat
8 februari 2011

coolt

Kommentar av sofiA
15 januari 2011

enkel å laga å jätte god ni måst bara göra den!mm||sofia

Svar av sofiA
15 januari 2011

jag e faktis bara 12 ;)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 

Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se


Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

Sockerkakor kan bakas och serveras på så många olika sätt. Otroliga tårtor, bakelser eller rulltårtor...

Men ibland är det enkla gott nog, jag till och med det godaste! Baka en enkel sockerkaka som passar fint till eftermiddagsteet eller kaffet. Lite vispad grädde och en god sylt till, kanske? Visst passar sockerkan också fint på kakfatet - men den klarar sig lika bra på egen hand. Enkelt men gott! Eller kanske till och med enklast men godast?

 sockerkakor.se